Landrover Freelander 2.0 TD4 diesel silnik BMW

01 Sty 2009, 23:44

Witam,

Chciałbym kupić Landrowera freelandera, lecz nie wiem jak jest z awaryjnością tego sprzętu silnik dobrze się sprawuję?Jaki jest komfort jazdy na polskiej nawierzchni szuter asfalt jakieś polne dróżki???
domo2
Nowicjusz

02 Sty 2009, 21:19

Przejżyj dokładniej to forum zagadnienie było już omawiane w 2 czy 3 tematach. :lol:
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

04 Sty 2009, 14:43

Ja mam takiego!!! 2001 rocznik wersja 5-cio drzwiowa!
Jak narazie to oprócz spraw exploatacyjnych, wymieniałem tylko sprzęgło ale to już jak go kupowałem to ślizgało się urwałem z ceny 1000 euro, tylko dlatego go wziąłem. Awarji silnika żadnych. Lecz kilka bzdur typu uchwyt wału średnio co 25 tysięcy km wymieniam bo się tłucze. Wymieniałem koło pasowe bo zaczęło się huśtać (był to spory koszt), część dostępna tylko w serwisie a oprócz tego drzwi kierowcy i tylna klapa linka do szyby (sprawy dosyć kosztowne w serwisie ale to po długich bulach i trzech kilometrach linki naprawiłem sam). Poza tym autko świetne!!!! Polecam!!
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tralee

06 Cze 2011, 12:25

Witam.. Chciałam zapytać jakie wady ma orginalny silnik w land rover??
Boro1991r
Nowicjusz

Miejscowość: Myślenice

06 Cze 2011, 22:58

W moim był silnik TD4 to jednostka od BMW i wad żadnych jakoś nie widziałem. Przejechałem Freelanderem około 80 tyś km. Sprawował się wybornie. Pół roku temu zmieniłem go na Discowery 3 TDV6 2,7. Poprostu potrzebowałem większego.
Freelander TD4 GS 2001/Isuzu Tropper 3.0 dohc turbo
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tralee

07 Cze 2011, 09:54

A tak bardziej dokładniej to czym różni się silnik BMW w Land Rover a silnik rover czy jakoś tak on sie nazywał??? Bo takie też są.. Słyszałam że te inne nie BMW mają jakieś wady i chciałabym się jak najwięcej o tym dowiedzieć.... Proszę o jak najwięcej informacji :wink:
Boro1991r
Nowicjusz

Miejscowość: Myślenice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...