Cześć, mam problem z lanosem 1.5 v8 - w trakcie jazdy już przy prędkościach 35-40 km/h i więcej słychać wydaje mi się, że z tylnej części samochódu jakby stukanie/buczenie/huk. Nie jest to mega głośne, ale do usłyszenia, więc po prostu dla bezpieczeństwa chce się dowiedzieć to to może być.
Myślałem nad łożyskami - brak luzów na kołach gdy nimi poruszam na podnośniku, ale gdy ręcznie daje ''pęd'' kołom na podnośniku to na lewym tylnym kole słychać takie jakby szuranie, link do filmiku z nagraniem:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
W drugim tylnym kole też lekkie szuranie, ale prawie nie do usłyszenia, więc już nie wrzucam filmiku.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Co warto sprawdzić? Czy te dwie objawy są połączone? Właściciel, od którego kupowałem mówił też, że opony są stare i przydało by sie je wymienić, ale ich bieżnik wygląda bardzo dobrze. Mówił też, że miał nieszczelność na wydechu i zamiast wymienić cały element to połączył dwa. Może to tego wina, jeżeli chodzi o te buczenie/stukanie podczas jazdy, a szuranie kola to inna usterka? Tutaj zdjęcie :
https://ibb.co/JWYbSbsh