Lanos -brak przyspieszenia czasami i sie dusi

21 Sty 2009, 11:46

witam jestem tu od niedawna mam problem co moze byc przyczyna ze auto nie wazne czy jest na gazie czy na benzynie nie moze sie rozkulac,tak jakby sie dusił lub jakby cos gdzies nie dochodziło,dodam ze jak sie cisnie pedał gazu na fula i jak juz zaskoczy to wtedy idzie jak torpeda.przy zwolnieniu predkosci i potem dodania znow gazu ciezko mu sie znow rozpedzic,moze to głupie pytanie ale czekam na jakiekolwiek odpowiedzi,moze ktos miał podobny problem
madziara76
Nowicjusz

• 21 Sty 2009, 14:48

Trudno to tak określić wg opisu.Najlepiej to by trzeba się nim przejechać,żeby wyczaić co jest przyczyną - czy się poprostu dusi,czy brak mu mocy do rozpędzenia się.W lanosach silniczki są raczej słabawe ja na takie autka przy tej wadze - 1,6 ma 108 KM,a 1,4 tylko 76 KM.Polonez też ma podobne problemy z rozpędzeniem się.Ale jak już się wkręci na obroty to przyspieezenie jest dużo lepsze.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Sty 2009, 16:02

MotoAlbercik napisał(a):Trudno to tak określić wg opisu.Najlepiej to by trzeba się nim przejechać,żeby wyczaić co jest przyczyną - czy się poprostu dusi,czy brak mu mocy do rozpędzenia się.W lanosach silniczki są raczej słabawe ja na takie autka przy tej wadze - 1,6 ma 108 KM,a 1,4 tylko 76 KM.Polonez też ma podobne problemy z rozpędzeniem się.Ale jak już się wkręci na obroty to przyspieezenie jest dużo lepsze.

widać że kolega pojęcia nie ma co mówi !! nie ważne szkoda słów na komentarz autora postu .

Wracając do tematu - sprawdź kable WN, świece, jeśli samochód źle "chodzi" i na gazie i benzynie to podjedź do jakiegoś warsztatu i sprawdź sondę lambda - ale na Twoim miejscu rozpoczął poszukiwania usterki sprawdzając kable wysokiego napięcia i właśnie sprawność świec.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna

22 Sty 2009, 13:00

dzieki podjechałam na warsztat okazało po sprawdzeniu wszystkiego ze na benzynie chodzi idealnie,kazali podjechac na warsztat zajmujacy sie instalacjami gazowymi i jak sie okazało i dobrze zapamietałam poszedł sterownik instalcji gazowej,niby mogłabym nim jezdzic po ustawieniu recznym ale ta czesc i tak jest do wymiany,wiec auto na warsztacie.Dziekuje za porady,zaczne tu czesciej zagladac mozna sie tu dowiedziec wielu ciekawych rzeczy,pozdrawiam
    madziara76
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
      Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...