Lanos nie odpala

19 Sty 2010, 14:35

Witam.Panowie pomocy....Posiadam Lanosa 1.5 8v,99r.Wszystko bylo dobrze do momętu asz raz zgasł na wolnych obrotach,i potem to jusz coraz gorzej,i gorzej.W czasie jazdy zaczoł przerywac i gasl.Ale odstal ok 15 minut i znowu jak gdyby nigdy nic bylo ok.I tak cały czas...Teraz przestał wogule odpalac,ale przy kreceniu zachowuje sie tak jak by chciał a niemugł:)i nic...pomocy wymieniłem pompe paliwa,filtr paliwa,cewke zapłonową i jak niepalił tak niepali:(Może ktos wie mniej wiecej co mu może dolegać bo ja jusz nie mam pomysłuw...:)
lanosik 1.5 8v
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 20 Sty 2010, 11:20

Zobacz na świece ,nic o nich nie piszesz,możesz się przerazić gdy je wyciągniesz,chyba że nie dawno je wymieniałeś,a przewody zapłonowe jak?!Potem zobacz na aparat zapłonowy czy nie jest wypalony palec rozdzielacza i czy kopułka nie jest już zużyta.Palec wypala się szybko gdy jest zwarcie na przewodach(przebicia na masę)lub gdy świece są zużyte i izolator puszcza iskrę na głowicę silnika.Sprawdź odstęp na świecach, przede wszystkim.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

20 Sty 2010, 14:06

Wtym problem ze iskra jest,paliwo dochodzi...a kable sa wporządku...ale z tym aparatem to sie pogrzebie zaraz:)dzieki za rade...
    lanosik 1.5 8v
    Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
      Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...