Lanos okazja czy warto kupić?

10 Wrz 2006, 18:55

Witam,

mam okazje kupic auto:

LANOS SEDAN 1500
przebieg 90000
bezwypadkowy
od drugiego wlasciciela
z oponami zimowymi
1998 rocznik
na polskich tablicach

cena: 9500zl

Chcialbym sie dowiedziec czy to jest dobra propozycja czy cena jest niewygorowana. I jakbym kupil auto to jakie koszta mnie czekaja dalej, w jakiej kwocie bym sie z nimi zmiescil??

Prosze o pomoc
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Wrz 2006, 19:05

ceny najlepiej porównać tu:
[link do Gratka wygasł]
i tu:
[link do oferty na Allegro wygasł]
moim zdaniem to jest niezłym odnośnikiem cenowym
a o jakie koszta chodzi :?:
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

10 Wrz 2006, 19:07

o wszystkie koszta, tzn trzeba wyrobic dowod rejestracyjny itd dalej, interesuja mnie wszystkie koszta jakie musze wykonac gdybym kupil te auto
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Wrz 2006, 19:19

skarbowy: 2% wartości
wydz.komunikacji: około 180 zł (tablice + dowód rej.)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Wrz 2006, 19:21

Plus jeszcze OC z które trzeba zapłacić w zależności od pojemności, zniżek i wieku właściciela autka 8)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Wrz 2006, 19:35

no z tym OC to nie tak do końca,ponieważ ubezpieczenie przechodzi z autem.jak dobrze pamiętam to jest około miesiąca na wszystkie czynności związane z rejestracją auta.
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE
    Powody do dumy mają również inżynierowie odpowiedzialni za stworzenie jednostki V8 2UR-GSE. To wolnossący motor, który jest sercem sportowych Lexusów z ostatnich lat. Dzisiaj jednostkę znajdziemy pod ...
    Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
    Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...

10 Wrz 2006, 19:35

A jeśli chodzi o samego Lanosa, to trzeba przyznać, że jest dobrym samochodem.Jego użytkownicy bardzo go sobie chwalą, rodzinny, silnik zapewnia dość dobre osiągi, ale nie pali mało.Jakość wykonania niestety nie jest na wysokim poziomie, często awariom ulegają wentylatory nawiewu, mało trwałe są hamulce, które szybko się przegrzewają, dość wcześnie zuzywa się łozysko dociskowe sprzęgła.Ale ogólnie jest bardzo funkcjonalny i cieszy się dobrą opinią.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

11 Wrz 2006, 16:57

czy ktos moze jeszcze powystawiac swoje opinie na temat lanosow??
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Wrz 2006, 20:37

gdybym byl juz zdecydowany kupic auto od kogos to przed zakupem chcialbym je jeszcze sprawdzic a sam sie za dobrze nie znam, wiec czy jest taka usluga w warsztacie zeby sprawdzic ogolnie samochod czy jest w dobrym stanie i ile by cos takiego kosztowalo??
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Wrz 2006, 20:46

W serwisach chyba mają taką usługę wystawiają jakis papier na to i kosztuje to około 200-300zl z tego co słyszałem, ale możesz też dogadać się co do oględzin i ceny z kimś z prywatnego warsztatu żeby obejrzał autko które chcesz kupić...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Wrz 2006, 11:04

a co sadzicie o autokomisach?? Czy warto im zaufac, czy jest jakis ranking itp. auto komisow??
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Mar 2007, 10:01

Kopiuję wątek, który już wcześniej pisałem:

Kupiłem niedawno Lanosa 1.5 16V hatchback z instalacją gazową i jak narazie jestem zadowolony. Wiadomo, że o marce Daewoo krążą różne pogłoski, że auta są kiepsko wykonane, nie wykończone należycie, często się psują, ale tak naprawde każda inna marka uznawana powszechnie za niezawodną może okazać się bublem. Osobiście polecam Lanosa - w miarę dynamiczne i ekonomiczne (LPG) auto, relatywnie nie "stare" (2000 r.) i nie zajeżdżone kupisz do 10000 PLN. Kieruj się zawartością swojego portfela a nie tym co mówią ludzie. Polecam ogłoszenia prywatne z prasy lokalnej bądź internetu. Odradzam auto - komisy - wiadomo czemu: na tym modelu zapłacisz więcej ok 1500 - 2000 PLN.
nic
cadd
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

09 Mar 2007, 11:23

Ja ogólnie nie polecam aut daewoo gdyż są słabej jakości... Dzisiaj gdy jeżdzę po drogach polskich to widze najwiecej daewoo popsutych na poboczach. Co prawda są tanie ale uważam to za pieniadze wyrzucane w błoto a juz szczegolnie lanosy ktore pojda w odstawke za 2/3 lata. 60% bedzie na zlomach :)
Killmen
Nowicjusz

Miejscowość: Z dupy

17 Mar 2007, 20:20

Witam.Z Killmenem nie bardzo mogę się zgodzić. W firnie jezdziło 5 Lanosów,zero usterek(przeglądy przepisowo).Po 2.5 roku jednego sam odkupiłem --byłem zadowolony.Potem oddałem Teściowi.Wstawił gaz i śmiga do teraz, szczęśliwy jak gwizdek.Drobne eksploatacyjne usterki się zdarzają,ale to tak jak w innych markach.Osobiście Lanosika 1,5 polecam.
Krzys
Focus Kombi 1,6
oilap
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia

20 Mar 2007, 09:49

Ogólnie Lanos jest jednym z najbardziej udanych samochodów ze stajni Daewoo, miał w miare dynamiczne silniki z porównaniu z jego konkurentami. Wcale nie jest taki usterkowy ale dużo przecież zależy od tego jak jest eksploatowany.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska