Lanos z lpg

12 Sty 2011, 12:41

Ten gościu chyba nie jest po wypadku :roll: popatrz sobie z lewej strony (szczelina między błotnikiem a maską,wszystko pieknie ładnie) a z prawej strony już nie (szczelina jest nieco mniejsza i w dodatku maska opada poniżej błotnika czego nie ma z lewej strony).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2011, 12:53

Z tego wynika że gość ściemnia, a jak na wstępie ściemnia to lepiej odpuścić?, czy wziąć auto na stacje diagnostyczną bo wypadek mógł być nieszkodliwy? Nie jest to auto zbyt babskie jak dla faceta 185cm?:) zainteresowałem się bo pewnie mega ekonomiczne, ale teraz sam nie wiem czy jechać oglądać...
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

12 Sty 2011, 13:01

Nie musisz odpuszczać,weż go na stacje diagnostyczną i zobaczysz co Ci tam powiedzą bo może faktycznie miał tylko lekką stłuczke.Micra babskie auto,czy ja wiem wujek miał 4-5lat,sprzedał i teraz ma Yarisa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 17:33

Micra obejrzana, jest bardzo ładna. Maska jest faktycznie niespasowana, ale podobno jak całe auto było lakierowane to ona musiała być zdjęta. Dlatego była ponownie zakładana. Czy jest taka możliwość i przyczyną niespasowania jest właśnie to lakierowanie a nie dzwon z przodu auta? Cena 5500zł ile mogę zhandlować w tym wypadku?
pit85
Aktywny

12 Sty 2011, 17:46

Z tego co mi wiadomo to nie trzeba sciągać maski :roll:
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 18:04

barol91 napisał(a):Z tego co mi wiadomo to nie trzeba sciągać maski :roll:

trzeba czy nie, jak nie bite lub dobrze zrobione da sie ustawic idealnie szczeliny :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX 2015 - druga generacja
    W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...

12 Sty 2011, 19:18

Dokładnie.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 20:11

Czyli była bita aż ręka bolała:) To chyba odpuszczę nie dlatego, że była puknięta, ale gość mówił że nie jest handlarzem, a pracuje w holandii i kupił bo była okazja, po czym wstawił do komisu. Podobnie średnio chce mi się wierzyć w to że nie jest puknięta:) Poszukam lepiej od osób prywatnych...a co myślicie o clio 2? Jest szansa że nie włożę 3 tysiaków rocznie w elektryke, która siada w francuzach?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pit85
Aktywny

12 Sty 2011, 22:31

No jest taka szansa.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2011, 23:03

I jak to bywa z autami, wracamy do punktu wyjścia. Chyba przekonałem się do lanosów. Jadę oglądać tego

O co wypytać, na co zwrócić szczególną uwagę w przypadku takiego lanosika? Spalanie w mieście podobno 12 litrów lpg, ale przeżyje to, bo benzyna droga. Cena lanosów 99r to 4800zł według eurotaxu, tu jest więcej, ale jak będzie zadbany egzemplarz to warto dołożyć?
pit85
Aktywny

12 Sty 2011, 23:05

Nie no 1.5 na gazie w mieście z 10l łyknie.
Tak jeśli jest zadbany to warto dołożyć.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 11:59

Co do lanosa to zastanawia mnie jeszcze jedno. Jest dużo pozytywnych opinii o lanosach, ale właściwie to nikt nie może powiedzieć jak u nich z trwałością, bo boom na lanosy zaczął się bodajże w 98 roku, a więc znamy lanosy 12 letnie, taki własnie chce kupić. Nikt nie wie czy te 12 lat to nie jest granica ich możliwości, byłbym pionierem, a mam złe wspomnienia z FSO i polonezem. Dobre auto było, ale żyło 10 lat i umarło śmiercią naturalną:) Wiem że polonez to nie Lanos, ale spotkałem się już z opinią że lanos to idealne auto ale do pewnego czasu i przebiegu, może 12 letnich już nie warto?
pit85
Aktywny

13 Sty 2011, 12:17

No troche sie pomyliłeś ale Cie poprawie,Lanosa zaczęto produkować z 97roku.
Ja wiem czy nie warto,ojciec ma Lanosa z 98roku (dokładnie kwiecień 98 a wiec za 3miechy auto będzie miało już 11lat) i dalej sobie go chwali,ostatnio jak z nim gadałem czy nie chce zmienić to powiedział że nie bo nic lepszego za tą kase nie kupi a koło auta robi sobie sam bo jest z zawodu mechanikiem.
Zadbany Lanos lekko zrobi 400tys.km,często można spotkać lanka jako auto firmowe więc o czymś to świadczy,u nas na forum Lanosa jest jeden synek co ma Lanosa od ojca i auto od nowości przejechało 440tys.km bez remontu i dalej jeżdzi.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 15:14

No trochę sie pomyliłeś, ale Cie poprawie. Wasz lanos kończy 13 lat w tym roku, a nie 11:) Gdybym był mechanikiem to pewnie auto idealne, bo części tanie. Decyzja podjęta, pojadę obejrze może przemówi do mnie lanosik. Ale zastanawia mnie jeszcze jedno, dlaczego w ofertach na allegro jest wysyp lanosów z 99r na gaz i można łatwo kupić, a jak chce astre z tego roku to graniczy z cudem. Ludzie nie chcą się pozbywać 12 letniego opla na gaz, a z daeewo chcą się rozstać...Może to przypadek, a może jest jednak ten strach przed starzejącym się dełu:)
pit85
Aktywny

13 Sty 2011, 16:48

No fakt,znowu żle policzyłem,ale ja ostatnio jestem zakręcony :roll:
Bo ludzie wolą markowe auta co jest dużym błędem.
Barol
Awatar użytkownika