Lanserskie auto dla mlodego kierowcy ;)

22 Lut 2011, 23:55

Przejedź się GTV-ałką. :wink:

Pożniej już nie będziesz potrzebował rady co kupić. :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

23 Lut 2011, 09:54

MUCHAV8 napisał(a):Crown Victoria, Trabant, Wołga... dużo ''ciekawych'' propozycji już się przewineło w tym temacie :wink:
bo miało byś unikalne i lanserskie :wink: powiedz mi ilu masz kolegów którzy jeżdżą takimi autami?
powiem jedno że nawet w poldolocie borewiczu można poczuć frajde z jazdy i polansować się, bo są to auta coraz rzadsze, a w oryginale na prawde piękne :!:
ja żałuje sprzedaży 2 aut
Capri (przerobionego totalnie 2,9V6 i napęd4x4) i kopii fiata 131 Abatrh Rally, piękne auta i dawały wielką przyjemność z jazdy, a że moc obydwi przy masie bliskiej tony oscylowała w granicach 200 KM to banan z gęby nie schodził :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

23 Lut 2011, 10:40

Kumpel ma trabanta... niestety nie w takim stanie jaki tutaj podaliscie :mrgreen:

No żałuj stary bo sprzedałes, moim zdaniem, dwa swietne samochody :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2011, 11:59

A może Saab?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
linki przykładowe.
Swoją drogą niezły dysonans z jednej strony autentycznie niebanalne auta a z drugiej coś co sam określiłeś "kiedys mialo to klase, ale obecnie jest to oklepane, szare g***."
Musisz się zdecydować czy spełnisz swoje marzenia czy ulegniesz rozsądkowi.
Budżet masz mały więc niewiele ryzykujesz a później taka okazja może się już nie powtórzyć bo będziesz miał rodzinę, ważniejsze wydatki niż samochód itd.
Ja mimo wszystko wolałbym Barchettę, oczywiście bezawaryjna nie będzie(ale tak wiekowe Audi, BMW i Volvo też) ale przynajmniej części ma tanie, tańsze niż Alfa.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Lut 2011, 12:06

Jasiek orientujesz sie ile kosztuje wymiana wariatora w ASO w Barchecie? :mrgreen:

Bo nikt mi nie chce powiedziec, a jak juz wspomniałem rozważam jej kupno też :sad:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2011, 12:22

A trzeba to robić w ASO? problem z wariatorem w tych silnikach jest chyba tak dobrze znany, że każdy mechanik zorientowany w grupie Fiata to zrobi.
W końcu ta część siada praktycznie w każdej Alfie, Lancii i Fiatami w których występuje.
[link do AutoGaleria wygasł] tu masz wątek o wariatorze.
Jasiek90
Stały forumowicz

23 Lut 2011, 12:30

dzieki :wink:

A oprócz wariatora co jescze ( z awari poważniejszych) może mnie w Fiacie zaskoczyć?

Myslałem, że z wariatorem wiążą sie większe koszty, ale widze, że nie jest, aż tak źle( ale tanio nie jest i tak :mrgreen: )
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Lut 2011, 00:58

Jasiek90 napisał(a):A może Saab?
[link do oferty na Allegro wygasł]
linki przykładowe.
Swoją drogą niezły dysonans z jednej strony autentycznie niebanalne auta a z drugiej coś co sam określiłeś "kiedys mialo to klase, ale obecnie jest to oklepane, szare g***."
Musisz się zdecydować czy spełnisz swoje marzenia czy ulegniesz rozsądkowi.
Budżet masz mały więc niewiele ryzykujesz a później taka okazja może się już nie powtórzyć bo będziesz miał rodzinę, ważniejsze wydatki niż samochód itd.
Ja mimo wszystko wolałbym Barchettę, oczywiście bezawaryjna nie będzie(ale tak wiekowe Audi, BMW i Volvo też) ale przynajmniej części ma tanie, tańsze niż Alfa.

no wlasnie... to mnie martwi, bo 19lat ma sie tylko raz, prawda? W tym wieku ma sie wszystko, poza najwazniejszym: ka$a. Co do saaba - nie sa kompletnie w moim stylu, nie lubie tych aut... chociaz maja ciekawa deske rozdzielcza - bardzo niespotykana, podoba mi sie w srodku, ale jednak na zewnatrz nie ma to auto tego klimatu... on wyglada, jak taki ociezaly czlowiek, zmeczony zyciem, ktory ma wszystko gdzies - tak mi sie to kojarzy, a ja widze auta, jako cos wiecej, niz tylko maszyny. Barchetta jest fajna, jednak lubie ta miesista stylistyke Alfy - wyglada troche jak Ferrari zmutowane z Lamborghini ;) w starszej wersji. Szczerze, to najbardziej martwi mnie kwestia wypadku. Ja sie nie boje o swoje umiejetnosci, raczej przeraza mnie aspekt, ze ktos moze we mnie stuknac czolowo 90km/h - roznie bywa, nie przewidze tego... jednego dnia moge cieszyc sie zyciem, innego wyladowac na wozku - roznie bywa... mowi sie, ze przezorny zawsze bezpieczny, ale Volvo nie do konca zaspokaja moje potrzeby... moze znacie jakies bezpieczne, sportowe auta do 20tys? Ale najlepiej tansze... 15 itp... lepiej dozbierac, bo te kilka tys moze okazac sie zbawienne... w tej sytuacji wolalbym poczekac...
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

24 Lut 2011, 07:10

To może Volvo C70? ;)

KonradMB
Aktywny

Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2011, 08:55

Jeśli możesz dozbierać to ja też jestem za Volvem C70 jak napisał przedmówca ewentualnie już Peugeot 406 coupe,w tej kwocie znajdziesz już dobry egzemplarz.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] no chyba że coś takiego jeszcze [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2011, 21:03

barol91 napisał(a):Jeśli możesz dozbierać to ja też jestem za Volvem C70 jak napisał przedmówca ewentualnie już Peugeot 406 coupe,w tej kwocie znajdziesz już dobry egzemplarz.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] no chyba że coś takiego jeszcze [link do oferty na Allegro wygasł]

Jak stwierdził że Astra GSI to wiejski tuning to chyba ta Vectra też mu się nie spodoba :P
KonradMB
Aktywny

Auto: Subaru
Silnik: H6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2011, 21:18

barol91 napisał(a):Jeśli możesz dozbierać to ja też jestem za Volvem C70 jak napisał przedmówca ewentualnie już Peugeot 406 coupe,w tej kwocie znajdziesz już dobry egzemplarz.

Racja, ta vectra wgl mi sie nie widzi ;) Zato Peugeota Coupe wybrales swietnego, ale on ma chyba niska mase... czytalem na stronie euro ncap, ze te testy sa robione na zasadzie wytrzymalosci konkretnego modelu, ale wiekszy ma zawsze przewage nad mniejszym - i tak tu byla klotnia BMW e36 vs matiz o ile sie nie myle, ktory mial wiecej gwiazdek - to oznacza, ze matiz jest jak na swoje gabaryty mocny, jednak z BMW e36 niemialby szans, podobnie wszelkie podobno bezpieczne Renaul Clio i inne maluchy, co mnie ucieszylo. Clio vs seicento bedzie gurowalo nad seicento, ale e36 vs clio - wygrywa e36 wbrew gwiazkom, bo wazna jest masa, rozumiecie. Alfa jest masy 1400kg nawiasem. BMW e46 sport coupe dostal 4gwiazdki w swoich gabarytach, wiec jest to na prawde dobre auto. Kosztuje ok. 20tys zl na allegro - chociaz zastanawia mnie czy to nie sa jakies powypadki... na e46 moglbym pozbierac, a jesli nie wytrzymam i ulegne, to alfie romeo gtv lub peugeotowi 406 pinifariny. E46 zaspokoilby wszystkie moje wymagania, do tego czulbym sie w nim bezpiecznie. Nawiasem zobaczcie to (bardzo poruszajace): http://patrz.pl/filmy/tragiczny-wypadek-bmw
Porsche_lover
Nowicjusz

24 Lut 2011, 21:21

BMW e36 nie wygra nawet z Clio II w przypadku zderzenia.
Nie bez powodu wspominałem tamten wypadek.
Zobacz to:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

co z tego, że Volvo większe i cięższe skoro Modus dużo lepiej rozprasza energię i ma stabilniejszą strukturę kabiny.
Jasiek90
Stały forumowicz

24 Lut 2011, 22:01

Jasiek90 napisał(a):BMW e36 nie wygra nawet z Clio II w przypadku zderzenia.
Nie bez powodu wspominałem tamten wypadek.
Zobacz to:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

co z tego, że Volvo większe i cięższe skoro Modus dużo lepiej rozprasza energię i ma stabilniejszą strukturę kabiny.

ale to bylo volvo z 80roku, nawet poduszek nie mialo. E36 ma poduszki i przeszlo ncap. Z reszta tamten renault wydawal sie wiekszy, od clio. Nie przecze, ze renault, to bezpieczne samochody, ale zacytowalem slowa z euro ncap - jak znacie angielski, to sami wejdzcie i zobaczcie co w tym temacie pisza. Te volvo, to stara konstrukcja, zjedzona korozja, tysiacami kilometrow. W walce z niemal nowym renaultem oczywiste jest kto wygra moim zdaniem, przesadzili. Natomiast zobaczcie euro ncap bmw e46 - z tym autem nie ma szans zadna zabaweczka renault moim zdaniem.
Porsche_lover
Nowicjusz

24 Lut 2011, 22:07

Moze takie auto?
W każdej chwili mozna odpocząć w wygodnych warunkach :)
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok