Lanserskie auto dla mlodego kierowcy ;)

20 Lut 2011, 23:05

Nie bardzo wiem o czym piszesz? Jakąstara konstrukcją jak bym sie przejechał to bym zmienił zdanie?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Lut 2011, 23:10

Post był do Porsche_lover, chodziło mi o właściwości jezdne
Ta, dlatego to jest samochód dla pasjonatów, raczej nie do codziennego użytku (już pomijając kierownicę) no i raczej nie za takie pieniądze, chociaż w sumie jest ich tak mało, że nie ma do czego porównać, ale np mitsu 3000GT produkowane w podobnym okresie i z pdoobnymi osiągami chodzą drożej.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

20 Lut 2011, 23:20

sebalzk napisał(a):Post był do Porsche_lover, chodziło mi o właściwości jezdne
Ta, dlatego to jest samochód dla pasjonatów, raczej nie do codziennego użytku (już pomijając kierownicę) no i raczej nie za takie pieniądze, chociaż w sumie jest ich tak mało, że nie ma do czego porównać, ale np mitsu 3000GT produkowane w podobnym okresie i z pdoobnymi osiągami chodzą drożej.

sa okay, ale to jest stara konstrukcja w sensie bezpieczenstwa, na ktore rowniez patrze, a poza tym gdzie ja do niego czesci kupie? A w tym wieku nie bedzie jak nowy, wiec raczej skreslony, ale jest na prawde fajny, ma klimat.
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

21 Lut 2011, 04:42

majac taką małą kase myslisz o jakims tam pontiacu itp ??

ja mam ten sam dylemat co Ty i ja szukam

Toyota celica 2,0 GT (jesli nie zalezy Ci na osiagach to bierz 1,8) model po 94r
peugeot 406 coupe 2,0 lub 3,0
bmw e36 coupe (moze 2,8 silniczek bo najlepszy )
hjundaj coupe 2,0

opel Vectra b i500 (rarytas...w tej chwili stoi ladny sedan srebrny za lekko ponad 10 koła)
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

21 Lut 2011, 09:37

Trochę sobie przeczysz - najpierw mówisz że nie chcesz niemieckiego kloca, ani czegoś czym jeździ "młoda wieś", a zaraz potem wymieniasz Audi A3, A4 i BMW E36/46 - czyli modele najbardziej popularne właśnie na wsiach i małych miasteczkach wśród jej młodych mieszkańców :) Wystarczy się przejechać pod jakąś dyskotekę żeby zobaczyć że 70% aut tam ma znaczek VW/OOOO/śmigła :]

Moim zdaniem:
hemp napisał(a):Toyota celica 2,0 GT (jesli nie zalezy Ci na osiagach to bierz 1,8) model po 94r
peugeot 406 coupe 2,0 lub 3,0
bmw e36 coupe (moze 2,8 silniczek bo najlepszy )
hjundaj coupe 2,0

+Alfa GTV - tylko będziesz musiał o nią dbać, bo to nie jest typ auta przy którym możesz olewać przeglądy, wymiany i używać najpodlejszych części...

[ Dodano: 21 Luty 2011, 08:48 ]
A, no i jeszcze jedno - lanserskie auto za 10tys. zł, to jak "sucha woda" :D Na lans 40tys. zł to minimum (kilkunastoletnie Porsche też lansem nie jest, chyba że w Tadżykistanie). Więc na twoim miejscu nie sugerowałbym się tak "lansem", a stanem technicznym - bo lansu i tak nie będzie, a w ten sposób unikniesz dużych wydatków na serwis :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

21 Lut 2011, 11:44

nie no moj kolega ma Celice 97r 1,8 (spokojnie do 10kola masz bdb stan) +dobra fela 18"
i musze przyznac ze dziewczyny się gapią ;p jesli o to Ci chodzi ;] a Olsztyn to nie taka wieś;]

z resztą aut bedzie ciezko dorwac "pewniaka" no ale jak sie chce to mozna cos wylukac w przyzwoitym stanie....

chociaz najgorzej bedzie z e36 328....bo to szybka maszyna z najlepszym silnikiem benzynowym tamtych lat..... najszybsza z proponowanych tutaj...do tego naped na tylnia oś i banan nie schodzi z gęby.... i takie bejcule oscyluja w granichach 15 koła;]
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

21 Lut 2011, 12:46

Wg mnie jak szukasz czegos orginalnego, czego nie ma na polskich drogach to polecam dozbierac 6-7k i kupic capri mk3 z 2,9l V6. Unikaty na polskich drogach, wrażenia z jazdy niesamowite, dzwięk widlastej 6tki powoduje nieschodzącego banana z ryja, każdy się obejrzy. Aczkolwiek potrafi spalic 25l na setkę, więc na stacji płacz i zgrzytanie zębów ;)
drops
Nowicjusz

21 Lut 2011, 13:28

zobacz to
[link do oferty na Allegro wygasł]
tego dużo u nas po drogach nie jeżdzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2011, 13:39

Jeśli chcesz się wyróżniać w dobrym stylu a Twój budżet jest dość niski to ja poszedł bym w youngtimera.
Jakiś stary Mercedes np. W123 lub dobrze zachowane stare BMW np. e21, e28 lub e30.
Skupiłbym się głównie na nich z powodu nadal dość niezłej dostępności części w przystępnych cenach.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lut 2011, 14:13

drops napisał(a):Wg mnie jak szukasz czegos orginalnego, czego nie ma na polskich drogach to polecam dozbierac 6-7k i kupic capri mk3 z 2,9l V6. Unikaty na polskich drogach, wrażenia z jazdy niesamowite, dzwięk widlastej 6tki powoduje nieschodzącego banana z ryja, każdy się obejrzy. Aczkolwiek potrafi spalic 25l na setkę, więc na stacji płacz i zgrzytanie zębów ;)

Tak, świetny samochód dla 18 letniego "idealisty". Kupi i będzie jeżdził komunikacją miejską , bo skad weżmie kasę na paliwo? Już nie mówie o kosztach utzymania takiego wiekowego samochodu. Ludzie, zejdźcie na ziemię.

Alfa Romeo GTV jest bardzo awaryjna. Więc jeśli lubisz tracić czas i przesiadywać w serwisach to znalazłeś idealne auto dla siebie.

Audi A3 za 10k to realny wydatek z 12 - 13k. Zapomnij.

Peugeot 406 coupe za 10k? Moim zdaniem będzie bardzo ciężko znaleźć zdrowy egzemplarz.

Co do propozycji to może Mazda 323F?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

21 Lut 2011, 14:23

Alfa GTV, w która włoży sie troche wysiłku i serca nie jest awaryjna tak jak głoszą mity. Trzeba jedynie pamietać o wszystkich wymianach, przeglądach. Ale spalanie w każdym z podanych wyżej samochodów będzie duże wieć licz się z tym. Chyba, że masz dużo kasy i będzie Cię stać na codzienne tankowanie.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 14:25

jeśli mówimy o silnikach większych niż 2-3 litry do tego w ukłądzie V to nie ważne co kupi i tak będzie drogo w eksploatacji :mrgreen:
a jeśli ma być unikalne i lanserskie to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
capri też dobra propozycja ale niestety teraz kupno fajnej sztuki graniczy z cudem ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 14:29

troche przesadziłes z tym Crownem. :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 14:30

a co nie jest lanserskie??
nie jest unikatowe??
nie mieści się w założonym budżecie??
nie ma potencjału??
:mrgreen:

założę się o co chcecie że żadny ze znajomych nie będzie miał takiego :mrgreen:
a tylna kanapa bajka ;) zreszta przednia też :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 14:33

jest lanserskie, ale nie dokonca wiem, czy o takie auto własnie chodzi :mrgreen:
no i jest stare i BARDZO egzotyczne więc naprawy będą koszmarem :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika