Lanserskie auto dla mlodego kierowcy ;)

21 Lut 2011, 14:52

z tymi naprawami to nie przesadzajmy ;) toz to popularne 5,9 V8 :mrgreen: wkładane do połowy fordów i chewroletów ;) skrzynia też jest normalna ;) w zawiasie w zasadzie nie ma się co psuć :mrgreen: (wuz drabiniasty ma bardziej skomplikowane :mrgreen: )
jedyny problem to z elementami karoserii, ale zdolny blacharz.... :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 14:59

Moim zdaniem nie możemy zbytnio pomóc koledze, dopóki ten nie sprecyzuje się co do wielkosci silnika, bo już w tym temacie padały takie propozycje aut, na których utrzymanie nie jeden prezes musiałby kombinować kase, a co dopiero młody kierowca. :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 15:16

łojtam łojtam
chwilowo w domu nie posiadam auta z silnikiem mniejszym niż 2,5 litra :mrgreen: nie przesadzajmy że to aż tak bardzo kosztuje :wink: zrtesztą jeśli się ma takie wymagania to nie można oczekiwac że będzie to palić mniej niż 12 litrów na 100 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 15:25

Znajomy ma Peugeot 406 3.0 V6. Jak odpala to normalnie orgazm, świetny dźwięk, tyle, że jak pisali wyżej niektórzy na stacji tak świetnie nie jest:p Dlatego też założył porządną instalację LPG i autko śmiga.

Oprócz tego polecałbym Opla Astre Bertone Coupe albo Cabrio. Dla mnie z wyglądu świetnie, a wnętrze też takie złe nie jest.
motomaniak999
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

21 Lut 2011, 16:37

Wszystko kosztuje, a jak chcemy silnik 200 konny to liczyc sie trzeba ze spalaniem.

406 wyglada super, wkońcu to dzieło Pinifariny, więc to mówi samo za siebie.
Ale jesli szukasz sportowego auta i nie straszne są ci czeste wizyty na stacji po paliwo to w tej cenie tylko Alfa Romeo GTV. Samochód wspaniały, a dziwiek trzylitrowej Vszóstki powala i jetsem pewiem, że nic 3litrowego nie brzmi lepiej, nawet Peugeot. Sa też 2litrowe motory ale to już nie to :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 17:21

ACSznycel napisał(a):Trochę sobie przeczysz - najpierw mówisz że nie chcesz niemieckiego kloca, ani czegoś czym jeździ "młoda wieś", a zaraz potem wymieniasz Audi A3, A4 i BMW E36/46 - czyli modele najbardziej popularne właśnie na wsiach i małych miasteczkach wśród jej młodych mieszkańców :) Wystarczy się przejechać pod jakąś dyskotekę żeby zobaczyć że 70% aut tam ma znaczek VW/OOOO/śmigła :]

Moim zdaniem:
hemp napisał(a):Toyota celica 2,0 GT (jesli nie zalezy Ci na osiagach to bierz 1,8) model po 94r
peugeot 406 coupe 2,0 lub 3,0
bmw e36 coupe (moze 2,8 silniczek bo najlepszy )
hjundaj coupe 2,0

+Alfa GTV - tylko będziesz musiał o nią dbać, bo to nie jest typ auta przy którym możesz olewać przeglądy, wymiany i używać najpodlejszych części...

[ Dodano: 21 Luty 2011, 08:48 ]
A, no i jeszcze jedno - lanserskie auto za 10tys. zł, to jak "sucha woda" :D Na lans 40tys. zł to minimum (kilkunastoletnie Porsche też lansem nie jest, chyba że w Tadżykistanie). Więc na twoim miejscu nie sugerowałbym się tak "lansem", a stanem technicznym - bo lansu i tak nie będzie, a w ten sposób unikniesz dużych wydatków na serwis :)

Sluchaj, idac twoim tokiem myslenia, to twoj hyundai i30 tez jest wiesniacki - masa wlascicieli tych aut mieszka na wsiach, bo to jedne z tanszych, nowych samochodow na rynku. Ktos tam mowil, ze lans, to minimum 50tys - prosze cie... Porsche Boxster 99' i kazda nowa limuzyna typu audi a4 wymieka ;). Wiem, bo jezdzi taki po Olsztynie i mnie kusi non-stop ;) on kosztuje 40tys, ale lans jest tez w Mercedesie SLK cabrio 99' widzialem taki jeden w Olu, moze jest wiecej, ale w lato to auto wyglada jak rodem z Hollywood, a kosztuje ok. 25tys. To roadster 2osobowy z twardym dachem, zobaczcie sobie jeszcze BMW Z3 - roadster cabrio 2osobowy miecie wszystkich, a cena niska. Widzialem go doslownie kilka razy w Warszawie i na prawde daje rade - w koncu auto z filmu Jamesa Bonda ;). I jesli nie znajde ciekawego auta do 10tys, to nie mam zamiaru plakac w jakims szarym i nudnym shit'cie, a zamiast tego dozbieram do Z3 albo SLK. Dziekuje wam wszystkim za pomocne rady - celica jest interesujaca, ale nie ma testow zderzeniowych, a jest bardzo leciwa, malutka... silnik moze byc do 1,8 bo to ma byc benzyna - w desperacji moze zaloze lpg, ale raczej nie sadze... mysle, ze najlepsze auta do 10tys, to Alfa 156, gtv, Ford/Mercury Cougar - zobaczcie. Tak nawiasem nie nadinterpretujcie tego lansu - auto ma byc wyjatkowe, bo rzygam masowkami. Wiem, ze podalem a3,a4 itd - ale te auta podalem ze wzgledu na cene glownie, ale alfy znowu sa nierozsadne, b. tudny wybor... najbardziej widzi mi sie BMW Z3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -nikt mi nie wmowi, ze to wiesniackie auto. Ktos podal Mazde 323 - tak, to ladny samochod, tylko srodek jest koszmarny i nie rozumiem po co tam 4drzwi - moim zdaniem psuja efekt. Gdyby chociaz byly modele ze skora, jeszcze hyundai coupe jest niezly ze skora w srodku... jednak najbardziej spelniony czulbym sie w alfie (w tej cenie) 156 ma ponoc dobre silniki, to prawda? I 406 pinifariny rowniez robi wrazenie, ale ponoc bardzo awaryjne? Ladne auta sa albo drogie albo awaryjne... koszmar

ps. Victoria jest swietna ;) Jakbym mial duzo ka$y, to kupilbym sobie taka na 2gie auto ;) Zwlaszcza srodek, wspaniale, jednak na chwile obecna odpada z wiadomych wzgledow

ps2. dzis przypomnialo mi sie jak cale wakacje w tamtym roku (jak jeszcze nie mialem prawka) marzylem jakby to bylo jezdzic BMW Z3 ;) Bardzo podoba mi sei ta fura. Lepszy bylby merc slk ze wzgledu na twardy dach, ale do z3 mozna dokupic. Czesci wchodza ponoc z e36, wiec problemu z tym duzego nie ma. Troche niski ten samochod na zywo, ale daje rade, wersja coupe jest tez niezla ,tylko drozsza znacznie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mozna sie zakchac... ;)
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...

21 Lut 2011, 17:52

Porsche_lover, a to Twoje auto musi być stricte "pseudo sportowe"?
i jakie spalanie max przyjmujesz za możliwe do ogarnięcia finansowo, bo czasem jest tak że duży silnik pali mniej niż maleństwo 1,8 ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 18:13

pocieszny napisał(a):Porsche_lover, a to Twoje auto musi być stricte "pseudo sportowe"?
i jakie spalanie max przyjmujesz za możliwe do ogarnięcia finansowo, bo czasem jest tak że duży silnik pali mniej niż maleństwo 1,8 ;)

do 10l/100 w miescie (oczywiscie benzyny) ps. zainteresowala mnie ta mazda 323f pochopnie ja ocenilem. W Japoni byl zrobiony nawet crash test 50km/h i wyszlo bardzo dobrze. Co myslicie o tym aucie? Jednak moglby byc wiekszy, w srodku wyglada klaustrfobicznie
Porsche_lover
Nowicjusz

21 Lut 2011, 18:43

Mazda też fajna, ale lepiej wygladałaby w wersji 3drzwiowej.
Auto jest niezawodne i spokojnie zmiesc się w 10 l na sto.
Ogólnie bardzo dobre auto, a srodek jak w aucie sportowym... nie rozpieszcza :wink:

[ Dodano: 21 Luty 2011, 17:48 ]
Co do Alfy 156 to najlepszym silnikiem jest ( niestety ) 1.9 jtd :sad:
1.8 TS i 2.0 TS są super pod wzgledem osiagów, ale trzeba o nie wyjatkowo dbać. No i 2.0 nie zmiesci sie w 10 w miescie napewno.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 19:12

Bierz te E36 coupe, jeśli znajdziesz w dobrym stanie, gleba, stosowny felunek i masz zajebisty samochód;) Bez żadnego agrotuningu, a jak nie to Xedos lub Galant, takie jest moje zdanie, co do tej Grand Victorii, to w Polsce się nad nimi spuszczają co poniektórzy, a w Stanach pełni rolę Poloneza%) także wiesz. Samochody, które podałem dobrze wyglądają, a jeżeli znajdziesz w dobrym stanie, to nie będę zbytnio kłopotliwe, bo nie sztuką jest kupic samochód, a potem postawic, żeby stało%) No jeszcze Prelude starszej generacji za tą kwotę jest do kupienia raczej.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

21 Lut 2011, 19:30

w e36 martwi mnie test zderzeniowy, 1gwiazdke tylko dostal, wiec slabo troche... a cenie sobie zycie i wiadomo... roznie moze byc... to samo z alfa 156 - wlasnie zobaczylem test zdereniowy i ta alfa, to jest trumna na kolkach... mowi sie 'olej to', ale roznie bywa, nie chce potem wyladowac na wozku, bezpiecznesto gra rowniez duza role (o czym zapomnialem wspomniec) Reasumujac bezpieczenstwo, wyglad i chcialbym zeby te auto bylo w miare zrywne, nie musi miec full koni, ale zeby tez nie przymulalo :) i przy tym spalanie do 10. Mazda 323f zrobila na mnie pozytywne wrazenie i pewnie przyjemnosc z jazdy daje niezla. Jednak podobaja mi sie wnetrza limuzyn typu a4 i e36 - zwlaszcza e36 w stosunku do ceny, jednak ta 1,5gwiazdki mnie meczy... co sadzicie?
Porsche_lover
Nowicjusz

21 Lut 2011, 19:32

Bezpieczeństwo jest ważne, ale jak już sie tak bardzo obawiasz to może zstanów się nad jakims wiekszym autem :neutral:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 19:33

Od razu zakładasz wypadek%) nie wiem, ale ja w ogóle nie brałem pod uwagę tego - może to i błąd, chcesz bezpiecznie to kupuj Volvo s40/v40
sebalzk
Początkujący

21 Lut 2011, 19:35

W Volvo 850 bezpieczeństwa masz też dużo :mrgreen:

Do tego silnik T5 (225KM) :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 19:40

Nie ogarniam szczerze mówiąc zamysłu projektantów 850, zajebiste wnętrze, fajne silniki, ale zewnątrz tragedia, niby wtedy podobne trendy w stylizacji panowały, no ale.. %)
sebalzk
Początkujący