Lanserskie auto dla mlodego kierowcy ;)

21 Lut 2011, 13:52

z tymi naprawami to nie przesadzajmy ;) toz to popularne 5,9 V8 :mrgreen: wkładane do połowy fordów i chewroletów ;) skrzynia też jest normalna ;) w zawiasie w zasadzie nie ma się co psuć :mrgreen: (wuz drabiniasty ma bardziej skomplikowane :mrgreen: )
jedyny problem to z elementami karoserii, ale zdolny blacharz.... :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 13:59

Moim zdaniem nie możemy zbytnio pomóc koledze, dopóki ten nie sprecyzuje się co do wielkosci silnika, bo już w tym temacie padały takie propozycje aut, na których utrzymanie nie jeden prezes musiałby kombinować kase, a co dopiero młody kierowca. :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 14:16

łojtam łojtam
chwilowo w domu nie posiadam auta z silnikiem mniejszym niż 2,5 litra :mrgreen: nie przesadzajmy że to aż tak bardzo kosztuje :wink: zrtesztą jeśli się ma takie wymagania to nie można oczekiwac że będzie to palić mniej niż 12 litrów na 100 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 14:25

Znajomy ma Peugeot 406 3.0 V6. Jak odpala to normalnie orgazm, świetny dźwięk, tyle, że jak pisali wyżej niektórzy na stacji tak świetnie nie jest:p Dlatego też założył porządną instalację LPG i autko śmiga.

Oprócz tego polecałbym Opla Astre Bertone Coupe albo Cabrio. Dla mnie z wyglądu świetnie, a wnętrze też takie złe nie jest.
motomaniak999
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

21 Lut 2011, 15:37

Wszystko kosztuje, a jak chcemy silnik 200 konny to liczyc sie trzeba ze spalaniem.

406 wyglada super, wkońcu to dzieło Pinifariny, więc to mówi samo za siebie.
Ale jesli szukasz sportowego auta i nie straszne są ci czeste wizyty na stacji po paliwo to w tej cenie tylko Alfa Romeo GTV. Samochód wspaniały, a dziwiek trzylitrowej Vszóstki powala i jetsem pewiem, że nic 3litrowego nie brzmi lepiej, nawet Peugeot. Sa też 2litrowe motory ale to już nie to :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 16:21

ACSznycel napisał(a):Trochę sobie przeczysz - najpierw mówisz że nie chcesz niemieckiego kloca, ani czegoś czym jeździ "młoda wieś", a zaraz potem wymieniasz Audi A3, A4 i BMW E36/46 - czyli modele najbardziej popularne właśnie na wsiach i małych miasteczkach wśród jej młodych mieszkańców :) Wystarczy się przejechać pod jakąś dyskotekę żeby zobaczyć że 70% aut tam ma znaczek VW/OOOO/śmigła :]

Moim zdaniem:
hemp napisał(a):Toyota celica 2,0 GT (jesli nie zalezy Ci na osiagach to bierz 1,8) model po 94r
peugeot 406 coupe 2,0 lub 3,0
bmw e36 coupe (moze 2,8 silniczek bo najlepszy )
hjundaj coupe 2,0

+Alfa GTV - tylko będziesz musiał o nią dbać, bo to nie jest typ auta przy którym możesz olewać przeglądy, wymiany i używać najpodlejszych części...

[ Dodano: 21 Luty 2011, 08:48 ]
A, no i jeszcze jedno - lanserskie auto za 10tys. zł, to jak "sucha woda" :D Na lans 40tys. zł to minimum (kilkunastoletnie Porsche też lansem nie jest, chyba że w Tadżykistanie). Więc na twoim miejscu nie sugerowałbym się tak "lansem", a stanem technicznym - bo lansu i tak nie będzie, a w ten sposób unikniesz dużych wydatków na serwis :)

Sluchaj, idac twoim tokiem myslenia, to twoj hyundai i30 tez jest wiesniacki - masa wlascicieli tych aut mieszka na wsiach, bo to jedne z tanszych, nowych samochodow na rynku. Ktos tam mowil, ze lans, to minimum 50tys - prosze cie... Porsche Boxster 99' i kazda nowa limuzyna typu audi a4 wymieka ;). Wiem, bo jezdzi taki po Olsztynie i mnie kusi non-stop ;) on kosztuje 40tys, ale lans jest tez w Mercedesie SLK cabrio 99' widzialem taki jeden w Olu, moze jest wiecej, ale w lato to auto wyglada jak rodem z Hollywood, a kosztuje ok. 25tys. To roadster 2osobowy z twardym dachem, zobaczcie sobie jeszcze BMW Z3 - roadster cabrio 2osobowy miecie wszystkich, a cena niska. Widzialem go doslownie kilka razy w Warszawie i na prawde daje rade - w koncu auto z filmu Jamesa Bonda ;). I jesli nie znajde ciekawego auta do 10tys, to nie mam zamiaru plakac w jakims szarym i nudnym shit'cie, a zamiast tego dozbieram do Z3 albo SLK. Dziekuje wam wszystkim za pomocne rady - celica jest interesujaca, ale nie ma testow zderzeniowych, a jest bardzo leciwa, malutka... silnik moze byc do 1,8 bo to ma byc benzyna - w desperacji moze zaloze lpg, ale raczej nie sadze... mysle, ze najlepsze auta do 10tys, to Alfa 156, gtv, Ford/Mercury Cougar - zobaczcie. Tak nawiasem nie nadinterpretujcie tego lansu - auto ma byc wyjatkowe, bo rzygam masowkami. Wiem, ze podalem a3,a4 itd - ale te auta podalem ze wzgledu na cene glownie, ale alfy znowu sa nierozsadne, b. tudny wybor... najbardziej widzi mi sie BMW Z3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -nikt mi nie wmowi, ze to wiesniackie auto. Ktos podal Mazde 323 - tak, to ladny samochod, tylko srodek jest koszmarny i nie rozumiem po co tam 4drzwi - moim zdaniem psuja efekt. Gdyby chociaz byly modele ze skora, jeszcze hyundai coupe jest niezly ze skora w srodku... jednak najbardziej spelniony czulbym sie w alfie (w tej cenie) 156 ma ponoc dobre silniki, to prawda? I 406 pinifariny rowniez robi wrazenie, ale ponoc bardzo awaryjne? Ladne auta sa albo drogie albo awaryjne... koszmar

ps. Victoria jest swietna ;) Jakbym mial duzo ka$y, to kupilbym sobie taka na 2gie auto ;) Zwlaszcza srodek, wspaniale, jednak na chwile obecna odpada z wiadomych wzgledow

ps2. dzis przypomnialo mi sie jak cale wakacje w tamtym roku (jak jeszcze nie mialem prawka) marzylem jakby to bylo jezdzic BMW Z3 ;) Bardzo podoba mi sei ta fura. Lepszy bylby merc slk ze wzgledu na twardy dach, ale do z3 mozna dokupic. Czesci wchodza ponoc z e36, wiec problemu z tym duzego nie ma. Troche niski ten samochod na zywo, ale daje rade, wersja coupe jest tez niezla ,tylko drozsza znacznie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mozna sie zakchac... ;)
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...

21 Lut 2011, 16:52

Porsche_lover, a to Twoje auto musi być stricte "pseudo sportowe"?
i jakie spalanie max przyjmujesz za możliwe do ogarnięcia finansowo, bo czasem jest tak że duży silnik pali mniej niż maleństwo 1,8 ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 17:13

pocieszny napisał(a):Porsche_lover, a to Twoje auto musi być stricte "pseudo sportowe"?
i jakie spalanie max przyjmujesz za możliwe do ogarnięcia finansowo, bo czasem jest tak że duży silnik pali mniej niż maleństwo 1,8 ;)

do 10l/100 w miescie (oczywiscie benzyny) ps. zainteresowala mnie ta mazda 323f pochopnie ja ocenilem. W Japoni byl zrobiony nawet crash test 50km/h i wyszlo bardzo dobrze. Co myslicie o tym aucie? Jednak moglby byc wiekszy, w srodku wyglada klaustrfobicznie
Porsche_lover
Nowicjusz

21 Lut 2011, 17:43

Mazda też fajna, ale lepiej wygladałaby w wersji 3drzwiowej.
Auto jest niezawodne i spokojnie zmiesc się w 10 l na sto.
Ogólnie bardzo dobre auto, a srodek jak w aucie sportowym... nie rozpieszcza :wink:

[ Dodano: 21 Luty 2011, 17:48 ]
Co do Alfy 156 to najlepszym silnikiem jest ( niestety ) 1.9 jtd :sad:
1.8 TS i 2.0 TS są super pod wzgledem osiagów, ale trzeba o nie wyjatkowo dbać. No i 2.0 nie zmiesci sie w 10 w miescie napewno.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 18:12

Bierz te E36 coupe, jeśli znajdziesz w dobrym stanie, gleba, stosowny felunek i masz zajebisty samochód;) Bez żadnego agrotuningu, a jak nie to Xedos lub Galant, takie jest moje zdanie, co do tej Grand Victorii, to w Polsce się nad nimi spuszczają co poniektórzy, a w Stanach pełni rolę Poloneza%) także wiesz. Samochody, które podałem dobrze wyglądają, a jeżeli znajdziesz w dobrym stanie, to nie będę zbytnio kłopotliwe, bo nie sztuką jest kupic samochód, a potem postawic, żeby stało%) No jeszcze Prelude starszej generacji za tą kwotę jest do kupienia raczej.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

21 Lut 2011, 18:30

w e36 martwi mnie test zderzeniowy, 1gwiazdke tylko dostal, wiec slabo troche... a cenie sobie zycie i wiadomo... roznie moze byc... to samo z alfa 156 - wlasnie zobaczylem test zdereniowy i ta alfa, to jest trumna na kolkach... mowi sie 'olej to', ale roznie bywa, nie chce potem wyladowac na wozku, bezpiecznesto gra rowniez duza role (o czym zapomnialem wspomniec) Reasumujac bezpieczenstwo, wyglad i chcialbym zeby te auto bylo w miare zrywne, nie musi miec full koni, ale zeby tez nie przymulalo :) i przy tym spalanie do 10. Mazda 323f zrobila na mnie pozytywne wrazenie i pewnie przyjemnosc z jazdy daje niezla. Jednak podobaja mi sie wnetrza limuzyn typu a4 i e36 - zwlaszcza e36 w stosunku do ceny, jednak ta 1,5gwiazdki mnie meczy... co sadzicie?
Porsche_lover
Nowicjusz

21 Lut 2011, 18:32

Bezpieczeństwo jest ważne, ale jak już sie tak bardzo obawiasz to może zstanów się nad jakims wiekszym autem :neutral:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 18:33

Od razu zakładasz wypadek%) nie wiem, ale ja w ogóle nie brałem pod uwagę tego - może to i błąd, chcesz bezpiecznie to kupuj Volvo s40/v40
sebalzk
Początkujący

21 Lut 2011, 18:35

W Volvo 850 bezpieczeństwa masz też dużo :mrgreen:

Do tego silnik T5 (225KM) :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 18:40

Nie ogarniam szczerze mówiąc zamysłu projektantów 850, zajebiste wnętrze, fajne silniki, ale zewnątrz tragedia, niby wtedy podobne trendy w stylizacji panowały, no ale.. %)
sebalzk
Początkujący