Lanserskie auto dla mlodego kierowcy ;)

21 Lut 2011, 23:12

Volvo s/v40 drogie auto, porownujac z e36 wzialbym beemke. Te auta ma moj brat. Zalezy kto co lubi, jezdzi sie lepiej BMW a z wygladem to juz kwestia gustu, w volvo troche przyjemniej chyba jest. a co wy na to? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Ten konkretny model, generalnie ciezko dostac w dobrym stanie.
ADR_92
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

21 Lut 2011, 23:33

Skoro jest w czołówce to znaczy, żę jednak się trochę wyróżnia od innych. Poza tym Volvo do czasu C30 nie robiło jakoś dużo hatchbacków ani żadnych maluchów tylko duże solidne samochody, sedany, kombi i SUVy i sam fakt, że siedzi się w takim aucie daje poczucie bezpieczeństwa. Są stereotypy, które czasem z czegoś wynikają .

Nie wiem czy ktos pamieta jak kilka lat temu prom wiozący głównie Volvo, Merca i BMW miał jakąś katastrofę i Volvo strasznie się upierało by nie pokazywać rozbitych aut, gdyż głównie S80 były dużo bardziej rozbite niż konkurencyjne BMW i Merce.
Jest w czołówce ale jest wiele aut bezpieczniejszych niż Volvo. Np V40 ta nowsza przecież to Focus wiec czemu miało by byc takie bezpieczne?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

22 Lut 2011, 00:28

Libre napisał(a):
drops napisał(a):Wg mnie jak szukasz czegos orginalnego, czego nie ma na polskich drogach to polecam dozbierac 6-7k i kupic capri mk3 z 2,9l V6. Unikaty na polskich drogach, wrażenia z jazdy niesamowite, dzwięk widlastej 6tki powoduje nieschodzącego banana z ryja, każdy się obejrzy. Aczkolwiek potrafi spalic 25l na setkę, więc na stacji płacz i zgrzytanie zębów ;)

Tak, świetny samochód dla 18 letniego "idealisty". Kupi i będzie jeżdził komunikacją miejską , bo skad weżmie kasę na paliwo? Już nie mówie o kosztach utzymania takiego wiekowego samochodu. Ludzie, zejdźcie na ziemię.

Alfa Romeo GTV jest bardzo awaryjna. Więc jeśli lubisz tracić czas i przesiadywać w serwisach to znalazłeś idealne auto dla siebie.

Audi A3 za 10k to realny wydatek z 12 - 13k. Zapomnij.

Peugeot 406 coupe za 10k? Moim zdaniem będzie bardzo ciężko znaleźć zdrowy egzemplarz.

Co do propozycji to może Mazda 323F?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

wcześniej ktoś wspominał firebirda ;) wiec myslalem ze temat wszedl w sfere marzen
drops
Nowicjusz

22 Lut 2011, 10:13

Porsche-lover kupuj Alfe GTV i sie nie zastanawiaj tylko bierz :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

22 Lut 2011, 10:25

jest jeszcze jeden zawodnik :mrgreen:
2 drzwiowa limuzyna, na pewno nie zardzewieje, lans na 100%, og :mrgreen: ólnie zajefajne retro które jeździ nawet :mrgreen:
[link do oferty na Allegro wygasł]
na 90% nikt nie będzie miał tak szpanerskiego wozu :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

22 Lut 2011, 11:18

No bardziej przyziemnie niż Crown :mrgreen:

Oryginalnie napewno i jakże lansersko :mrgreen: :mrgreen:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lut 2011, 11:22

Dobry Trabi nie jest zły :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2011, 13:15

Ja proponuje Rovera 827,bardzo rzadki widok na naszych drogach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lut 2011, 13:18

2.7 benzyna w automacie?
chłopak szyka auta, które w 10 litrach sie zmieści w miescie :mrgreen:

[ Dodano: 22 Luty 2011, 12:29 ]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ich też już dużo na ulicach nie zostało. A Corrado wyglada naprawde dobrze! :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lut 2011, 13:42

No takowy Rover w mieście łyknie 12l,podobnie jak to Corrado.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2011, 17:12

fiko7 napisał(a):
Skoro jest w czołówce to znaczy, żę jednak się trochę wyróżnia od innych. Poza tym Volvo do czasu C30 nie robiło jakoś dużo hatchbacków ani żadnych maluchów tylko duże solidne samochody, sedany, kombi i SUVy i sam fakt, że siedzi się w takim aucie daje poczucie bezpieczeństwa. Są stereotypy, które czasem z czegoś wynikają .

Nie wiem czy ktos pamieta jak kilka lat temu prom wiozący głównie Volvo, Merca i BMW miał jakąś katastrofę i Volvo strasznie się upierało by nie pokazywać rozbitych aut, gdyż głównie S80 były dużo bardziej rozbite niż konkurencyjne BMW i Merce.
Jest w czołówce ale jest wiele aut bezpieczniejszych niż Volvo. Np V40 ta nowsza przecież to Focus wiec czemu miało by byc takie bezpieczne?

Ale co ma katastrofa promu do zdarzenia drogowego? Nic. Każda marka stała w innym miejscu, a nie na przemian od tego dużo zależy. I tak przy okazji V40 jest na płycie Carismy choć ta nowsza(?) była po zmianach m.in wydłużony rozstaw osi.

MUCHAV8 napisał(a):2.7 benzyna w automacie?
chłopak szyka auta, które w 10 litrach sie zmieści w miescie :mrgreen:

To zależy od stylu jazdy. Polo 1,4 60KM potrafi spalić nawet 16l
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6

22 Lut 2011, 17:16

Stare V40 było na płycie Carismy to obecne już takie pociosane przez stylistów to już na bazie Focusa
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

22 Lut 2011, 17:29

Ale nie ma czegoś takiego jak Nowe V40
V40 już nie produkują
Teraz jest S40/V50
KonradMB
Aktywny

Auto: Subaru
Silnik: H6

22 Lut 2011, 18:25

Ja bym brał E36 w dobrym stanie i sam dopielęgnował, tak jak ze swoim zrobiłem.

Alfy nie polecam jeżeli chodzi o koszty eksploatacji (głownie naprawy), ale przyznaje że to piękne auto. Myślę że 10tyś. to trochę mało na gtv. Volvo...
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

22 Lut 2011, 19:58

mnie wkurza, ze 10tys, to jednak troche kasy jest i wtopic to w samochod, ktory nawet w 50% mnie nie zaspokaja do tego stary - to mnie wkurza. Albo kupie cos, co pokocham i nie bede zalowal tych 10tys, a jednak bedzie mnie wkurzalo przy serwisach - Alfa Romeo GTV. Albo kupie cos, co mnie zaspokoi, ale bedzie kwadratowe i przed kazdym wyjazdem w trase bede sie modlil - BMW E36. Albo oleje wszystko i postawie jedynie na bezpieczenstwo - Volvo S40. Jak juz wrzucac tyle kasy, to musi ten samochod cieszyc, wiec poki co stawiam na Alfe Romeo GTV, bo jest to auto, z ktorego bede czerpal mase przyjemnosci, a przyjemnosc kosztuje, wiec jest to w miare logiczne. Z 2giej strony przy 90km/h przy czolowce nawet 5gwiazdek gowno mi da... Wzialbym tez Baware e36, bo jest tania i fajna, w dodatku ponoc ciekawie sie nia jezdzi, ale ten test zderzeniowy bedzie mi non-stop chodzil po glowie. Nie wiem, nie wiem... albo dozbieram 10tys i kupie cos, co mnie zaspokoi w 100% - ale z 2giej strony i mercedes SLK w zderzeniu nie bedzie lepszy od alfy, a bmw z3, to juz wgl... alfa gtv, to taki Merc SLK, tylko awaryjny, wiec z jednej strony sie oplaca, z drugiej nie chce wydawac full kasy na serwisy.. bardzo trudny temat, bo kasy malo i fury z problemami duzymi - kazda... ps. z tym roverem, to chyba ktos ma dobry humor albo nie czytal postow? Nie chce zadnego rovera, predzej tego trabanta kupie
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn