Łasica pogryzla mi kable w samochodzie ....

03 Lip 2008, 18:21

Witam . Rano wsakuje do fury a tu dyskoteka na panelu , lampki migaja i sie swieca . Lece do mojego sprzedawca mercedesa ( fura jeszcze na gwarancji ) i mowie co jest co jest ? . Kazal mi zostawic samochod i zadzwonil za kilka godzin - Łasica poprzegryzala kable ....... naprawa - 150 EURO . Gwaranacja oczywiscie tego nie pokryje bo to nie wina fimy .
Dodam ze kilka lat temu tez mialem podobna jazde z tym zwierzakiem i tez mi poprzegryzala kable W hondzie .... myslalem ze takie cos trafia sie raz w zyciu ... no ale znowu .
Czy sa jakies pomysly na ten problem ? Jakies srodki chemiczne czy cos w tym stylu ?
Prosze o dobre porady .
Pozdro .
notoladnie
Nowicjusz

03 Lip 2008, 22:51

Ja miałem podobny problem w VW Touranie mamy, kuny zjadły matę wygłuszającą...szkoda gadać, radę ? hm. Ja dałem zapach do WC pod maskę:p i teraz już tak się nie kręcą futrzaki, ale na bank są jakieś inne sposoby. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Lip 2008, 06:11

Jakby ktoś coś wymodził to proszę o podanie odpowiedzi, wyprowadzam się na wieś, w pole, więc myślę, że mogę mieć problem z myszami i szczurami ....
scooter
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

04 Lip 2008, 08:00

Ja mieszkam w mieście i mam problem z kunami :PP Na początek radzę zawiesić w jakimś miejscu pod maską, żeby nie wypadło zapach do WC-pomaga...po zawieszeniu wspomnianego cudu do WC zainteresowanie futrzaków moim autem zmniejszyło się, tylko przypałowo troszkę wygląda jak podnosisz maskę np. przy kolegach itd. :P, ale na niektóre zwierzęta pomaga, bo zapach ich zniechęca...Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT - komfort i sportowe osiągi - lista TOP 5
    Sportowe dwudrzwiowe coupe klasy premium to segment, który nie poddaje się chwilowej modzie. Samochody te od lat zapewniają użytkownikowi nie tylko sportowe osiągi, ale również komfortowe warunki podróży. ...
    BMW X4 Concept nowy Sports Activity Coupe
    Każde BMW X wyznacza nowe standardy w swojej klasie. Pierwszy model BMW X – BMW X5 – zadebiutował w 1999 roku, tworząc segment aut typu Sports Activity Vehicle (SAV), w którym od lat królują modele ...