Łatanie podłogi w Corsie A

14 Sie 2007, 21:27

Od poniedziałku zabieram się załatanie podłogi w mojej Corsie A. Jak wiadomo rdza lubi stare Ople jak pies kiełbasę więc czas najwyższy zrobić z nim porządek...
Operację postanawiam przeprowadzić w trzy dni:

- poniedziałek - wyrzucić z wnętrza wszystko co się da wyrzucić... uprać wykładzinę, wyciąć 'zgniliznę', dopasować reparaturki.
- wtorek - spawać, spawać, spawać, aż powstanie czołg :lol: .
- środa - zebrać go do kupy...

Będę zamieszczać zdjęcia z tej operacji...

Mam tylko jedno pytanie - co zrobić z tymi korkami, które rzekomo służą spuszczaniu wody z auta? Ja planuję je zaspawać i mieć spokój. Prawdopodobnie przez nie, do samochodu dostawała się lwia część wody...
Milwan

20 Sie 2007, 20:56

Jak już powiedziałem dziś zabrałem się do tego jakże umilającego życie zajęcia jak zabawa szlifierką i migomatem...

A oto pierwsze zdjęcia... sam zastanawiam się jak się mogłem nie bać jeździć z takimi dziurami... niektóre blaszki trzymały się chyba na tej gumie która jest przyklejona do wewnętrznej części podłogi... okazało się wymagane wzmocnienie jednej podłużnicy...

A oto pierwsze zdjęcia - jutro część dalsza...

[link wygasł] [link wygasł] [link wygasł] [link wygasł]

Wiem, że to może i nie wygląda za pięknie, ale poczekajmy na efekt końcowy... :D
Milwan

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...