LAUNCH Diagun uzupełnianie dodatku filtra FAP Citroen C5 2.0HDI X7 09r

08 Gru 2017, 16:18

Witam.
Mam problem z w/w sprzętem
nie wiem w jaki sposób mam postępować po uzupełnieniu dodatku do filtra FAP.
Wystarczy usunięcie kodów błędów?
Jakiś reset? komputer sam zaktualizuje poziom płynu i komunikat zniknie?
Prosił bym o pomoc co powinienem zrobić po uzupełnieniu dodatku. Powiem szczerz że nie mogę tego ogarnąć :( a nie chcę zabierać się za to bez pewności że to zakończy temat.
W tej chwili przeszukałem Diaguna ale nigdzie nie znalazłem "opcji" zmiany parametrów czy też resetu poziomu dodatku - same odczyty bez możliwości edycji
helaq3
Nowicjusz

Auto: citroen c5
Silnik: 2.0 HDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

08 Gru 2017, 19:21

Po uzupełnieniu płynu trzeba zrobić reset kakulatora. Można to zrobić np. Lexią albo u mechanika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

08 Gru 2017, 19:39

Jak rozumiem ma być to reset a nie konkretne wpisywanie danych. Tylko w pytaniu napisałem jak to zrobić za pomocą Diaguna.
helaq3
Nowicjusz

08 Gru 2017, 20:30

helaq3 napisał(a):Jak rozumiem ma być to reset a nie konkretne wpisywanie danych. Tylko w pytaniu napisałem jak to zrobić za pomocą Diaguna.

Może nie do końca reset - poprawia się ilość tego płynu w zbiorniku. Po podłączeniu do kompa w oprogramowaniu szukasz "Napełnienie zbiornika dozowania dodatku do oleju napędowego. W Diagunie może być to ujęte inaczej - nie używam tego, więc dokładnie nie podpowiem jak to brzmi w tym oprogramowaniu. Cytat jest wzięty z Lexii.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

08 Gru 2017, 21:40

Chodzi właśnie o to że w diagunie wygląda to kompletnie inaczej i dlatego pytam o ten konkretny typ interfejsu ponieważ nie mogę tam znaleźć takiej opcji. Diagun jest zdecydowanie mniej intuicyjny od lexii. Jak to wygląda w lexi czy delphi wiem, ale tutaj jest inaczej i nie wiem gdzie to znaleźć :/
helaq3
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...
    Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...