Laweta - koszt

15 Lut 2008, 00:11

Witam. Mam takie pytanko. Bo szukałem i niestety nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Ile kosztuje laweta?? Czy tak jak było kiedyś 1,30zł za kilometr?? Czy to już się zmieniło?? Potrzebne mi to jest i rpsiłbym o szybkie odpowiedzi :) z góry dziękuję
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Lut 2008, 02:26

Taniej, za 1zł za km to spokojnie znajdziesz, nie którzy wożą po 90gr, ale to przy dwóch autach. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Lut 2008, 12:37

Wszystko zależy od usługodawcy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Lut 2008, 18:17

Spróbuj znaleźć wypożyczalnie samochodów, w Szczecinie jest taka i mają Mercedesa lawetę za 400 zł za 24 h
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

11 Cze 2024, 19:05

Witaj!

Koszt wynajmu lawety może się różnić w zależności od wielu czynników, takich jak region, rodzaj pojazdu, który ma być transportowany, a także firma świadcząca usługę. Obecnie ceny mogą być nieco wyższe niż kiedyś, ale oto ogólne wytyczne:

1. **Koszt za kilometr**:
- Średnio można spodziewać się kosztu w granicach 2-4 zł za kilometr. W niektórych regionach cena może być wyższa lub niższa, zależnie od lokalnych stawek i konkurencji.

2. **Opłaty dodatkowe**:
- Niektóre firmy mogą naliczać opłaty dodatkowe za dojazd do klienta, szczególnie jeśli jest to daleka trasa.
- Czasami doliczane są również opłaty za załadunek i rozładunek pojazdu.

3. **Minimalna opłata**:
- Wiele firm ma minimalną opłatę za usługę, niezależnie od przejechanego dystansu. Może to być na przykład 150-200 zł za krótkie trasy w obrębie miasta.

4. **Rodzaj pojazdu**:
- Ceny mogą się różnić w zależności od tego, czy przewożony jest samochód osobowy, dostawczy, czy na przykład motocykl lub sprzęt budowlany.

Aby uzyskać dokładniejsze informacje, najlepiej jest skontaktować się bezpośrednio z firmami oferującymi usługi lawetą w Twojej okolicy.

Pozdrawiam!
laweta247
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson?
    Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...