Laweta - koszt

15 Lut 2008, 01:11

Witam. Mam takie pytanko. Bo szukałem i niestety nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Ile kosztuje laweta?? Czy tak jak było kiedyś 1,30zł za kilometr?? Czy to już się zmieniło?? Potrzebne mi to jest i rpsiłbym o szybkie odpowiedzi :) z góry dziękuję
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Lut 2008, 03:26

Taniej, za 1zł za km to spokojnie znajdziesz, nie którzy wożą po 90gr, ale to przy dwóch autach. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Lut 2008, 13:37

Wszystko zależy od usługodawcy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Lut 2008, 19:17

Spróbuj znaleźć wypożyczalnie samochodów, w Szczecinie jest taka i mają Mercedesa lawetę za 400 zł za 24 h
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

11 Cze 2024, 20:05

Witaj!

Koszt wynajmu lawety może się różnić w zależności od wielu czynników, takich jak region, rodzaj pojazdu, który ma być transportowany, a także firma świadcząca usługę. Obecnie ceny mogą być nieco wyższe niż kiedyś, ale oto ogólne wytyczne:

1. **Koszt za kilometr**:
- Średnio można spodziewać się kosztu w granicach 2-4 zł za kilometr. W niektórych regionach cena może być wyższa lub niższa, zależnie od lokalnych stawek i konkurencji.

2. **Opłaty dodatkowe**:
- Niektóre firmy mogą naliczać opłaty dodatkowe za dojazd do klienta, szczególnie jeśli jest to daleka trasa.
- Czasami doliczane są również opłaty za załadunek i rozładunek pojazdu.

3. **Minimalna opłata**:
- Wiele firm ma minimalną opłatę za usługę, niezależnie od przejechanego dystansu. Może to być na przykład 150-200 zł za krótkie trasy w obrębie miasta.

4. **Rodzaj pojazdu**:
- Ceny mogą się różnić w zależności od tego, czy przewożony jest samochód osobowy, dostawczy, czy na przykład motocykl lub sprzęt budowlany.

Aby uzyskać dokładniejsze informacje, najlepiej jest skontaktować się bezpośrednio z firmami oferującymi usługi lawetą w Twojej okolicy.

Pozdrawiam!
laweta247
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji
    "Nowy Santa Fe kontynuuje globalny sukces modelu. Zaprezentowany w 2001 roku, model Santa Fe pierwszej generacji jest podstawą wiarygodności i doświadczenia marki w segmencie SUV" powiedział Thomas A. Schmid, Dyrektor Operacyjny ...