Leasing - pomoc w wyborze, zawężeniu opcji

28 Maj 2021, 03:20

Chce pójść w leasing. Myśle o samochodzie używanym 2-4 letnim. Fundusze, jakie chce przeznaczyć, to ok 1500 miesięcznie, wpłata własna ok 20k i potem pozostałość kwota wykupu.

I teraz mam do Was pytanie. A właściwie dwa.

Daje to opcje samochodu (wg. różnych kalkulatorów) za ok 60-70k.
Zacząłem szukać i głowa mi wybuchła.

Pytanie - czy jesteście w stanie polecić jakieś samochody w tych granicach, żebym sobie chociaż zawężył pole poszukiwań?
Przypominam, że mowa o używkach.

Raczej benzyna, im większe tym lepiej (ale to pewnie jednak w tych pieniądach będzie klasa C?). Na codzień głównie miasto, ale raz w miesiącu zdarza się trasa. Fajnie, żeby było dobrze wyciszone.
Zależy mi także na nowoczesnym wyglądzie i wiadomo, jak każdemu bezawaryności.

Drugie pytanie - możecie (może być na priv, jeśli tu nie wolno) polecić jakieś warte polecenia firmy leasingowe?

Z góry dzięki, pozdrawiam
Jeans
Nowicjusz

28 Maj 2021, 08:58

Jeżeli chcesz samochód używany w leasing to szukaj samochodu w firmach leasingowych które sprzedają takie auta lub w salonach sprzedaży gdzie bardzo często też sprzedają używane auta bo klient po leasingu przychodzi bierze nowe i stare zostawia. Wtedy można je kupić również biorąc w leasing. Kupując auto od osoby prywatnej małe szanse żeby firma leasingowa wzięła je i leasingowała.

Czasem zdarzają się fajne samochody dobrze wyposażone ale są one zazwyczaj droższe.

Jeans napisał(a):Drugie pytanie - możecie (może być na priv, jeśli tu nie wolno) polecić jakieś warte polecenia firmy leasingowe?
Tu raczej nie ma co wybierać tylko szukać tam gdzie mają samochody które Ci przypasują. Dzisiaj jest łatwiej bo jeszcze jakiś czas temu nie można było leasingować używanego samochodu.

Wracając do samochodu
Jeans napisał(a):Raczej benzyna, im większe tym lepiej (ale to pewnie jednak w tych pieniądach będzie klasa C?)
określ może jaka to miała by być wersja nadwozia, skrzynia automat czy manual. Pojemność silnika akceptowalna?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Cze 2021, 17:11

Dzięki za odp :)

Rokiko napisał(a):określ może jaka to miała by być wersja nadwozia, skrzynia automat czy manual. Pojemność silnika akceptowalna?

1. Wszystkie, oprócz SUVa i kombi
2. Chętnie automat, ale nie mussowo
3. Pojemność od 2.0 w górę

Wizualnie wstępnie zainteresowały mnie focus mk4 i Leon (ale ta najnowsza generacja).
Mam oczopląs od ilości samochodów, serio.
Jeans
Nowicjusz

08 Cze 2021, 16:00

Jeans napisał(a):Wizualnie wstępnie zainteresowały mnie focus mk4
Tylko tu nie możesz patrzeć na pojemność bo w tym modelu to raczej w granicach 1.5 :) albo 2.3 EcoBoost RS :mrgreen:
Tu masz np. ofertę którą można wziąć dalej w leasing [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] przypuszczam ze przy wpłacie wstępnej około 10% dostaniesz ofertę jakieś 700zł m-c brutto na trzy lata plus wykup.

Tu masz np. prawie nowe auto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lexus CT jest bardzo fajnie wyciszony [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] do miasta jak znalazł a na trasę tez się nada. Można go znaleźć już w granicach twojego budżetu. No ale nie jest to duże auto a Ty chcesz duże :)

Patrząc na takie większe można jeszcze trafić np. Mondeo w dieslu taki 4ro letnie powinno zmieścić się założeniach cenowych.

Wiem, że napisałeś że nie chcesz SUVów ale zobacz sobie Hyundai Tucson bo to auto warte uwagi w Twoim budżecie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Cze 2021, 01:54

A coś takiego np?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W sumie ta generacja już jest od 3 lat, da się już coś powiedzieć nt. tych silników? (czyt. awaryjności, lub nie awaryjności). Czy też ogólnie o tym modelu?
Z automatów w 4 nadal te powershifty są?
Jeans
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...