Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dokładnie, najlepiej kupić sobie całe koła z czujnikami i oponami zimowymi chyba, że dwa razy w roku będziesz je zmieniał na felgach które masz obecnie na samochodzie.jdk2223aa napisał(a):Dostałem tylko komplet letnich opon, więc teraz przy zmianie musiałbym dokupić komplet zimowych
Spokojnie możesz kupić. Jak chcesz same opony to popatrz na oponeo tam czasem można trafić w dobrej cenie. Na allegro bierz tylko od sprawdzonych sprzedawców.jdk2223aa napisał(a):Czy nie będzie problemu z kupnem ich poza sklepem toyoty, tylko np. na allegro?
Nie musi ale warto sprawdzić bo czasem Toyota ma dobre promocje na takie akcje wymiany opon i kosztowo nie wychodzi drożej niż w zwykłym warsztacie u Wulkanizatora.jdk2223aa napisał(a):Rozumiem też, że taka pierdoła jak wymiana opon nie musi być robiona w aso?
MotoAlbercik napisał(a):Ja jednak proponuję dokłądnie przeczytać umowę leasingu ( OWUL ).
Te warunki dostałeś wraz z umową. Niektóre ( nie wszystkie ) firmy leasingowe, wymagają serwisowania auta w ASO. Dotyczy to także wymiany i wyważania opon.
yeti65 napisał(a):Leasinguję auta od ładnych kilkunastu lat i nie spotkałem się z takim zapisem.
Może dlatego, ze byłby on niezgodny z prawem
yeti65 napisał(a):Dyrektywa Unijna uwolniła nas od monopolu ASO
MotoAlbercik napisał(a):Dlatego ja proponuję, żeby autor tematu nie sugerował się tym co ty robisz, tylko przeczytał dokładnie OWUL. Twoje OWUL mogą być inne, a autora tematu Inne. Aczkolwiek z zasady nie różnia sie wiele
yeti65 napisał(a):Ja zawsze biorę auta z dużym(max) wkładem własnym i niskim wykupem, tego OWULa nawet nie czytam
MotoAlbercik napisał(a):Kolejna rzecz, to co w przypadku, jak życie zmusi cię do oddania auta?
yeti65 napisał(a):Myślisz, że leasingodawca robiłby problemy, gdybym chciał oddać mu 5 letnie auto za 1% ceny zakupu(niezależnie jakby nie było serwisowane)?
MotoAlbercik napisał(a):Jak zlisingujesz nowe autko i będziesz chciał oddać po roku?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA