Ledowe podświetlenie wnętrza auta-czy można to zrobić i gdzie w W-wie?

25 Sty 2020, 13:43

Witam,
Mam pytanie, czy możliwe jest zrobienie we wnętrzu auta podświetlenia ledowego drzwi i kokpitu (taką cienką linią ledową)?
Jeśli tak to gdzie można coś takiego zrobić w Warszawie i czy to jakaś mega karkołomna i droga robota?
Pozdrawiam!
zgaga81
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 03 1998
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1,8 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Sty 2020, 15:50

Możliwość jest pytanie jak bardzo trzeba będzie przerabiać kokpit żeby dopasować takie paski oświetlenia. Można coś takiego zrobić samemu jak się ma trochę smykałki. Zależy też od tego jak być chciał żeby to wszystko wyglądało, sama cena w większości będzie zależna od godzin poświęconych na przeróbkach bo cena samego podświetlenia nie powinna być wysoka. Warto tu wykorzystać dostępne tzw. LED neony.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Sty 2020, 15:58

Dzięki za wiadomość.
Ja tego sama nie zrobię a auto to Skoda Superb. Gdzie w Wawie mogę chociaż zrobić wycenę lub skonultować możliwość takiej modyfikacji?
zgaga81
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 03 1998
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1,8 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Mar 2020, 20:39

Najlepiej jak byś znalazła firmę która zajmuje się modyfikacjami wnętrza, tuningiem. W tym przypadku pewnie i zwykły elektryk ogarnie temat kwestia dogadania :)
Cichy77
Forumowicz VIP

16 Mar 2020, 14:14

Ja zrobiłem sobie sam podświetlenie dywaników, nie będę wydawał keszu jeszcze na montaż, bo przecież nie jest to trudne. Ja akurat wykorzystałem do tego neon LED (oczywiście 12V), wpiąłem się w instalację i do tego prosty włącznik. Wszystko działa jak trzeba
Rafson
Nowicjusz

16 Mar 2020, 15:00

Można podłączyć pod oświetlenie wnętrza i będzie nam się z automatu zapalało tak jak światło we wnętrzu. Chyba że chcesz w czasie jazdy mieć podświetlone ale tu zalecam bardzo delikatne światło bo mocne potrafi przeszkadzać.

Jechałem kiedyś takim autem po drodze bez latarni gdzie było bardzo ciemno i powiem Wam że strasznie przeszkadzało światło (niebieskie) bijące z podświetlenia dywaników z przodu u pasażera. Powiedziałem o tym właścicielowi tego samochodu ale co on z tym dalej zrobił tego już nie wiem.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
    W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...