26 Lis 2012, 18:41
Po przeprowadzeniu się do Poznania 5 lat temu chcąc nie chcąc musiałem zrobić rekonesans warsztatów samochodowych w Poznaniu bo mój Peugeocik 207 powoli zaczął sprawiać problemy. I faktycznie choć warsztaty chwalą się, że oferują kompleksowe usługi dla wszystkich marek, to zazwyczaj specjalizują się tak naprawdę w kilku markach, a nawet modelach, o reszcie mają średniawe pojęcie. To samo z usługami, niby można u nich zrobić wszystko, a potem się okazuje, że ich mechanik jest dobry, ale elektryk cieniutki albo odwrotnie.
Ja w końcu trafiłem do Auto Centrum Baranowski na os. Wichrowe Wzgórze 10. I póki co jestem zadowolony z usług. Są tani i bardzo szybcy, znają się na rzeczy. Na razie przetestowałem gości w zakresie wymiany opon (za montaż i wyważenie kompletu opon na felgi aluminiowe zapłaciłem 80 zł), ustawiania zbieżności (mają fajny bajerek geometrię 3D - gdzie cała operacja trwa max. 5 minut), napraw elektronicznych i mechanicznych (raczej mniejszych). Zobaczymy jak się sprawdzą przy znacznie większych sprawach. Jak na razie polecam.