Warsztaty samochodowe w Poznaniu i okolicy

07 Cze 2011, 10:04

Witam
Wielokrotnie korzystałem z usług warsztatów samochodowych w Poznaniu i okolicy i jak to bywa każdy specjalizuje się bardziej w jednej czy drugiej marce samochodu więc ideału nie ma. Zapraszam do polecania dobrych waszym zdaniem warsztatów samochodowych w tym regionie.
smok1981
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska
Auto: Nie mam

09 Cze 2011, 12:44

Warsztat w ZSD na Szamotulskiej. Dlaczego? Jest wyposażony we wszystkie niezbędne narzędzia i interfejsy diagnostyczne. Do tego znajduje się tam stacja kontroli i praktycznie każde auto po naprawie zawieszenia przechodzi "test". Również ustawiana jest tam zbieżność systemem boscha. Dla nieufnych mogę powiedzieć że uczniowie nie "grzebią" w autach klientów. Ceny są przyzwoite i dość szybko auto jest naprawione.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

22 Cze 2011, 18:40

Czy mógłby mi ktoś polecić dobry warsztat w Poznaniu? Mam problem ze swoim Uniakiem, skrzeczy mi lewe koło przy hamowaniu, byłem już u dwóch mechaników, i niestety żaden w zasadzie nie rozwiązał problemu. Jeden wymienił klocki, a inny odpowietrzył układ hamulcowy ale problem występuje nadal. Były to warsztaty polecone przez znajomych, ale żaden nie okazał się zbawicielem dla mojego samochodu. Może Wy znacie jakieś porządne? Najchętniej jakiś z okolic Winograd, Piątkowa. Ale jestem już tak zdesperowany, że pojadę niemal wszędzie żeby tylko to naprawić. Dzięki z góry za odp.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

19 Lis 2012, 15:33

Jeśli chodzi o naprawy blacharsko-lakiernicze w Poznaniu to polecam firmę Motomarket na Szczepankowie w Poznaniu. Zajmują się w sumie całkowitą likwidacją szkód komunikacyjnych,na czas naprawy mojego golfika dostałem nawet samochód zastępczy. Tutaj można przeczytać cały opis zgłaszania szkody komunikacyjnej w kilku prostych krokach:)

Przy zgłoszeniu szkody użytkownik zobowiązany będzie udostępnić następujące dokumenty Ubezpieczycielowi lub naszej Firmie (w przypadku, gdy zgłaszają Państwo szkodę bezpośrednio do nas):
- Polisa OC lub AC - kserokopia ( w zależności od rodzaju szkody),
- Prawo jazdy - kserokopia (dwie strony),
- Dowód osobisty (dwie strony),
- Dowód rejestracyjny - kserokopia, a następnie oryginał przy przekazywaniu samochodu na naprawy,
- Notatka policyjna (jeśli istnieje) - oryginał lub oświadczenie sprawcy (przy szkodach OC),
- Komplet kluczy do samochodu (jedynie w przypadku szkody całkowitej lub kradzieży),
- Wypełniony druk zgłoszenia szkody (pomocy merytorycznej przy wypełnianiu druku udzielają pracownicy ubezpieczalni lub pracownicy naszej firmy).
AutoM
Obserwowany

Auto: Audi 80 B4
Typ: Sedan/Limuzyna

26 Lis 2012, 18:41

Po przeprowadzeniu się do Poznania 5 lat temu chcąc nie chcąc musiałem zrobić rekonesans warsztatów samochodowych w Poznaniu bo mój Peugeocik 207 powoli zaczął sprawiać problemy. I faktycznie choć warsztaty chwalą się, że oferują kompleksowe usługi dla wszystkich marek, to zazwyczaj specjalizują się tak naprawdę w kilku markach, a nawet modelach, o reszcie mają średniawe pojęcie. To samo z usługami, niby można u nich zrobić wszystko, a potem się okazuje, że ich mechanik jest dobry, ale elektryk cieniutki albo odwrotnie.

Ja w końcu trafiłem do Auto Centrum Baranowski na os. Wichrowe Wzgórze 10. I póki co jestem zadowolony z usług. Są tani i bardzo szybcy, znają się na rzeczy. Na razie przetestowałem gości w zakresie wymiany opon (za montaż i wyważenie kompletu opon na felgi aluminiowe zapłaciłem 80 zł), ustawiania zbieżności (mają fajny bajerek geometrię 3D - gdzie cała operacja trwa max. 5 minut), napraw elektronicznych i mechanicznych (raczej mniejszych). Zobaczymy jak się sprawdzą przy znacznie większych sprawach. Jak na razie polecam.
KrzychD
Obserwowany

Auto: Peugeot 207

18 Kwi 2013, 10:51

Warto korzystać ze sprawdzonych usługodawców. Mogę polecić bardzo solidny i profesjonalny auto serwis pod Poznaniem "Auto Korbas". Zawsze kultura i dokładne wyjaśnienie co z autem nie tak oraz jaki koszt naprawy oraz części. Dodatkowo wszystko napisane na zleceniu.

Pozdrawiam!
rafaello80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 05 2005
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: FSO Polonez Caro
Silnik: 1.6 GSi 84 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

22 Kwi 2013, 17:26

Co do warsztatów samochodowych to Wam nie będę polecać żadnego, bo niebyłym obiektywnym i niezależnym Autodoradcą tylko, współpracującym z jakimś warsztatem. Mogę polecić stosowaną przez zemnie metodę diagnozowania samochodu. Jako specjalista do spraw technicznych, nadzorując floty pojazdów w kilku firmach korzystam z serwisu danej marki, ale tylko i wyłącznie do zdiagnozowania pojazdu, naprawy dokonuję już w sprawdzonych warsztatach które specjalizują się w danej marce. Dlaczego diagnoza w serwisie? Ponieważ tylko serwis posiada najświeższe aktualizacje i zalecenia producentów, po uzyskaniu zaleceń co do danej usterki czy wymiany części, samochód zawożony jest do sprawdzonego i zaufanego warsztatu lecz i tam trzeba wszystko kontrolować i mieć ograniczone zaufanie.
Pozdrawiam,Ryszard
ryszard999
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

23 Kwi 2013, 13:36

Ja polecam firmę Euro Hol, która oprócz pomocy drogowej świadczy usługi serwisowe.
monikan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 1983
Auto: honda
Silnik: 2.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet

27 Kwi 2013, 23:48

samochód zawożony jest do sprawdzonego i zaufanego warsztatu lecz i tam trzeba wszystko kontrolować i mieć ograniczone zaufanie.

Dokładnie, Ryszard. W pełni ufać można tylko sobie, a i to nie zawsze...

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

rafaello80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 05 2005
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: FSO Polonez Caro
Silnik: 1.6 GSi 84 KM
Rok produkcji: 1998

23 Gru 2013, 14:46

ja polecam firmę Kevla - oryginalne klocki hamulcowe do samochodów osobowych i ciężarowych. Warto sprawdzic ;-)
bmotrak
Nowicjusz

Auto: Ford Focus

22 Sty 2014, 10:59

Ze swej strony mogę polecić warsztat na ulicy Bobrzańskiej 5 w Poznaniu. Mają całkiem przystępne ceny, czas realizacji zlecenia też bardzo przyzwoity. Ogólnie oddawałem tam swoją renówkę po wypadku i wszystko ładnie wypukali, wyklepali.
aroszak
Obserwowany

Miejscowość: Poznań
Auto: Renault Megane
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

24 Sty 2014, 15:51

Sprawdźcie ten warsztat servicemile.pl . Zajmują się naprawą audi, bmw oraz mini. Oferują pełen zakres usług oferowanych przez ASO. Polecam.
reset
Nowicjusz

Auto: Audi a3

15 Kwi 2015, 09:53

Mieszkam od niedawna w Poznaniu Piątkowo i oddaje auto do naprawy do firmy Auto serwis optigaz przy obornickiej jak na razie wszystko ok dobre ceny i wszystko mozna zrobic od mechaniki , klimatyzacji az po opony . A trafiłam tam przypadkiem bo miałam awarię tłumika w okolicy . Polecam bo maja dobre ceny
Sandra5
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 09 1997
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: focus
Silnik: 1.6 16v
Rok produkcji: 2009

25 Lip 2015, 18:46

Wiadomo, że warto jest skontaktować sie z kimś konkretnym i do kogoś pewnego zaprowadzić samochód. Z tego co się orientuje to ta auto-pomoc kuta-autoserwis.pl, prowadzi również warsztat. W sumie to swietna sprawa bo razem pomogą zaholować i od razu naprawią.
MonarE
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW

05 Wrz 2015, 14:23

Ja z całego serca mogę polecić firmę Auto Korbas. Cała ich oferta wraz z cennikiem dostępna jest na ich stronie . Ostatnio znów korzystałam z jego usług, kiedy przytrafiła mi się awaria w drodze do pracy. Mechanik bardzo szybko przyjechał i zdiagnozował problem, także bez problemu dojechałam do pracy. Świetni fachowcy :)
zuzannawitek
Nowicjusz

Auto: Nie mam