Lejdis Zone

11 Sty 2011, 16:19

Nareszcie kobietki doczekały się własnego działu :). Witam wszystkie koleżanki i zachęcam do czynnego udziału w forum. Niech Panowie zaczną się bać ;)
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: ja mam czas? ;)

11 Sty 2011, 23:08

Ja już zaczynam się bać :shock: ...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Sty 2011, 01:30

MotoAlbercik napisał(a):Ja już zaczynam się bać :shock: ...

Nie będzie aż tak źle, jak na razie nie widać kobiet, ale myślę że z czasem damy radę ;)
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 19:00

Panowie to się nas boją na drodze :) tu to wydaje mi się nie mają czego:D
niziutka88
Nowicjusz

13 Sty 2011, 20:54

niziutka88 napisał(a):Panowie to się nas boją na drodze :) tu to wydaje mi się nie mają czego:D

A ja tam się boję ich na drodze :lol: nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 21:04

Snow Queen napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:

To tylko świadczy o umiejętnościach ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

14 Sty 2011, 13:53

Kierunkowskaz napisał(a):
Snow Queen napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:

To tylko świadczy o umiejętnościach ;)

A te to on nie wątpliwie ma :cool:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Sty 2011, 18:07

Snow Qwwn napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami

To chyba musiałem być ja :cool: :grin:

A skoro już tak sobie piszemy - dzisiaj kobiety za kierownicą dały mi po nerwach aż trzy razy :cry: - raz na parkingu pod targiem - wjechała namiejsce parkingowe dla osoby niepełnosprawnej, nie miała karty, a na dodatek tak stanęła, że odległość między moimi drzwiami, a jej to było chyba ze 5 cm góra! Jakby dalej podjechała, to by mi o lusterko przyhaczyła. Jak ją zapytałem dlaczego staje na tym miejscu jak nie ma karty i jak ja mam wsiąść do samochodu, to wzruszyła ramionami, głupkowato się uśmiechnęła i sobie poszla. Jako że jestem zazwyczaj siłą spokoju to w tym przypadku zadzwoniłem po Straż Miejską. Przyjechali, zamówili homownik ( akurat z mojej firmy ), załadowali i wywieźli. Koszt to 500 zł za parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych plus 300 zł odholowanie razem z parkingiem. Oczywiście zawiozłem żonę do domu i szybciutko pojechałem na parking i poczekałem aż pani się zgłosi z formularzem z policji po odbiór samochodu. Od momentu jak ją odholowali do momentu jak przyszła po samochód, upłynęły 3 godzinki ( targ od siedziby policji jest troszkę daleko, a mój parking, na którym policja wynajmuje miejsca jest jeszcze dalej ). Ale jej mina jak mnie zobaczyła ( litr paliwa 4,88, ciatko 2,44, a jej mina - bezcenna :lol: ). A jeszcze ją dodatjkowo zdenerwowałem, bo na formularzu policja wpisała, że warunkiem odebrania samnochodu jest uiszczenie mandatu. A ona tego mandatu nie zapłaciła... Chciała zapłacić przez internet ( miała laptopa w samochodzie ), ale niestety nie miała drukarki... A ja swojej nie użyczyłem....) no i na pocztę musiała się pofatygować. Dopiero jej wydałem samochód. Czasu upłyneło ponad 4 godziny. Myslę, że więcej razy już nie będzie taka chamska...
Drugi raz, to inna z kolei na rondzie wjechała mi pod samą maskę. Oczywiście zamiast patrzeć co sie dzieje na drodze, to przez telefon gadała. A trzecia to na baaaardzo późnym czerwonym śmigneła mi przed zderzakiem na skrzyżowaniu. A szyby miała tak białe ( zaparowane ), że sama się zastanawiam jak ona wogóle widziała, gdzie ma skręcić...

Ehhh, te nasze kobietki...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 10:32

A to miałeś niezły ubaw.

Niestety co do parkowania na kopertach, jestem przeciwniczką, podobają mi się np. tabliczki typu : "Zabrałeś moje miejsce, zabierzesz też moje kalectwo?". Sama mam tatę, który z takich miejsc korzysta (ma kartę upoważniającą) i wiem ile ma trudności, jeśli ktoś takie miejsce zajmie.

Co do drugiej Pani, nie chcąc nikogo wybielać, nie chciałbyś mnie zobaczyć w zeszłym tygodniu :D. Zepsuł mi się nadmuch powietrza, więc szyby parowały jak diabli, w dzień nie było problemu ale wieczorem masakra, widoczność ograniczona na maxa, na ten czas najlepiej odstawić samochód, ale w moim przypadku było to wręcz nie możliwe :D, więc pewnie wyglądałam tak samo :roll:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 14:00

Snow Queen napisał(a):Co do drugiej Pani, nie chcąc nikogo wybielać, nie chciałbyś mnie zobaczyć w zeszłym tygodniu . Zepsuł mi się nadmuch powietrza, więc szyby parowały jak diabli, w dzień nie było problemu ale wieczorem masakra, widoczność ograniczona na maxa, na ten czas najlepiej odstawić samochód, ale w moim przypadku było to wręcz nie możliwe , więc pewnie wyglądałam tak samo

Cholerka, mam nadzieję, że to nie byłaś ty :grin:

A tak na poważnie, to wystarczyłoby tylko przetrzeć szybę przednią i obie przednie boczne gąbką i otworzyć okno. Wiem, że teraz jest zimno i wogole nieprzyjemnie, ale jak dmuchawa sobie nie radzi z parą na szybach, to trzeba to okno uchylić. Bezpieczeństwo najwazniejsze.

Co do tej pani, to zrobiłem to tylko dlatego, że poprostu po chamsku zignorowała to, że zajęła jakiemuś niepsłnosprawnemu miejsce i miała to w d...e. Jakby była normalna, to by przeprosiła i poprostu odjechała. No ale kultury czasami trzeba uczyć nawet dorosłe osoby...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 18:07

Snow Queen napisał(a):zachęcam do czynnego udziału w forum

... i kliknięcia codziennie - http://motoryzacja.toplista.pl/?we=xartekx ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

15 Sty 2011, 19:48

A ja dodam, że należy uważać podczas głosowania na forum samochodowe.com, które jest przed naszym forum i ściągają wszystko jak leci. Mogli sobie wymyślić inna nazwę forum a nie ściągać naszą! Mają podobne kolory - czerwno - czarne. Nasze forum nazywa się tam " Forum Samochodowe, Forum Motoryzacyjne, Auto Forum".
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 12:56

MotoAlbercik napisał(a):A ja dodam, że należy uważać podczas głosowania na forum samochodowe.com, które jest przed naszym forum i ściągają wszystko jak leci. Mogli sobie wymyślić inna nazwę forum a nie ściągać naszą! Mają podobne kolory - czerwno - czarne. Nasze forum nazywa się tam " Forum Samochodowe, Forum Motoryzacyjne, Auto Forum".

Wg. klasyfikacji forumsamochodowe.pl jest na 1 miejscu...
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Sty 2011, 14:54

Hello Paniom ;)
Kobieca motoryzacja to już coraz większy rynek! ;) Dzisiaj czytałam art na temat chińskich pań które lubują się w luksusowych autach typu aston martin czy lamborghini :)
Wkraczamy w ten świat coraz bardziej i Panowie jakoś specjalnie zachwyceni chyba nie są :PP
motomama
Początkujący

Miejscowość: Kujawy

27 Sty 2011, 13:15

Witam i ja! Trochę nas mało, ale trzymam kciuki, ze lejdisowy dział się będzie powiększał.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia