Ten silnik 1.6MPI jest 8v i ma 102KM silnik Toyoty jest 16v ma 110KM i ma zmienne fazy rozrządu. Będzie jeździł zdecydowanie lepiej. Jednak jeżeli chodzi o koszty użytkowania to 8v będzie tańsza. Sama instalacja LPG będzie też prostsza i tańsza. Oba silniki maja rozrząd na pasku.
Jak chcesz ekonomiczne auto pomyśl nad Honda Jazz. Jest dosć przestronna jak na swoj gabaryt silniki 1.2 lub 1.4 nie trzeba gazować a tez jada.
Ja wyznaje obecnie zasadę że nie ma co małego benzyniaka typu 1.2 czy 1.4 bo wystarczy przekroczyć 100 na liczniku i robi się wir. A silnik 1.6 spali prawie tyle samo...
Hmm wydaje mi się że 1.6 VVt-i mają łańcuch rozrządu. Na pewno w 1.4 VVT-i jest łańcuszek. Co do silników wydaje mi się że silnik toyoty w tym porównaniu bije konkurenta o głowę. Dynamika, trwałość, zużycie paliwa, zmienne fazy rozrządu wszystko to przemawia za toyotką.
Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski 37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...
Samochodem w góry na narty W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.