REKLAMA
Witam
Zdecydowałem się na zakup swojego pierwszego samochodu. Chcę przeznaczyć na niego max 10 000. Zależy mi przede wszystkim na ekonomii. Tanie naprawy, mało awaryjny silnik oraz instalacja gazowa.
Auta nad którymi się zastanawiam to:
Daewoo Lanos - rocznik ok. 99-01, podobno niezawodne, oparte na częściach z Kadetta, w środku całkiem ładnie się prezentuje, a z zewnątrz..... trochę gorzej, ale hatchback by obleciał. Idzie kupić w okolicy 4-7tys. Oczywiście z gazem.
Mazda 323F - starszy typ silnika, również podobno nie do zajechania, prezentuje się nieźle na zewnątrz, środek trochę gorzej. Silniki 1,5 na gazie czytałem że bardzo dobrze chodzą. Rocznik ok. 97-98 w cenie 5-7 tys. Plusem jest klima która jest w większości modeli
Fiat Punto II - Rocznik ok. 2001-2003 idzie kupić do 8 tys. Łatwo dostępny, z zamontowaną instalacją gazową też jest duży procent aut, mało pali. Silnik 1,2 8v. Ocynkowany, więc mniej podatny na korozję. W środku, jak i na zewnątrz całkiem przyjemnie się prezentuje
Seat Ibiza II FL Rocznik 99-01 silnik 1.4 z instalacją gazową, lub 1,9 SDI. Cena 8500-10 000. Hiszpański temperament, niemiecka precyzja Tyle że rzekomo podatny na korozję.
Skoda Fabia - ok. 10-11tys., wizualnie bardzo fajny, mechanicznie również solidny, części niedrogie.
Renault Megane - 8-10tys. Mam do tego auta słabość ale wszyscy mi odradzają ze względu na awaryjność..
Jak Wy oceniacie te samochody? Co byście t z tego wybrali... Ciężko jest szukać auto jak interesuje mnie tyle modeli... muszę się bardziej określić czego szukam, skupić się na jednym - dwóch modelach. Prosiłbym o porady Nie zależy mi na mocy. Auto potrzebuję na dojazdy do pracy, na studia i co jakiś czas do rodziców (500km w dwie strony), musi mnie kosztować jak najmniej. Auto jak dla studenta, wynajmującego pokój i pracującego. Będę robił ponad 1000km miesięcznie
ps. Gdyby ktoś coś miał do zaoferowania, to szukam auta w okolicy Katowic