nie znalazłem tematu na forum, w którym mógłbym się przywitać z Wami, więc robię to tutaj
Wiem, że to mój pierwszy post i od razu zwracam się z prośbą ale tak wyszło i mam nadzieję, że nie obróci się to przeciwko mnie
Jestem w trakcie poszukiwania odpowiedniego samochodu dla mnie, będzie to moje pierwsze autko, ale to nie oznacza że jestem całkowicie zielony w tym temacie
![Very Happy :D]()
Będe wdzięczny za pomoc w wyborze i wszelkie porady jak i podpowiedzi, które ułatwią mi zakup
Pierwsza rzecz, która ogranicza pole moich poszukiwań to finanse - do dyspozycji mam około 6.500 euro (~24tys PLN). To chyba rzecz najważniejsza
Samochód będzie mi służył głównie do jazdy miejskiej, więc duże znaczenie ma dla mnie jego ekonomika oraz niezawodność. W grę wchodzą tylko silniki diesla. Jeśli chodzi o rocznik to od 2000 wzywż.
Najlepiej gdyby był 4/5 drzwiowy, kombi zdecydowanie odpada. Z wyposażenia na pewno musi mieć klimę, el. szyby i immobilizer.
Zastanawiam się nad kilkoma modelami, są to:
1. Seat Leon 1.9 TDI (90KM lub 110KM) '00-'02
2. VW GOLF 4 1.9TDI (90KM lub 110KM) '00-'01
3. VW POLO 1.4TDI (76KM) lub 1.9TDI (101KM) '02-'04
Jeśli ma bądź miał ktoś z was styczność z ww autami niech napisze o nich wszystko co może mi pomóc
![Smile :)]()
Czy Leon i Golf w ogóle mogą być brane za miejskie auta?
Podane przeze mnie modele są tymi, którymi się zainteresowałem co nie oznacza, że inne nie wchodzą w rachubę
Każda inna propozycja poparta jakimkolwiek argumentem będzie mile przeze mnie widziana
z góry thx za wszelkie wypowiedzi w temacie, pozdrawiam