alfa145boxer napisał(a):Dlaczego tak droga instalacja wychodzi do tego silnika?
Bo wybrałeś sobie modele z silnikami, które delikatnie mówiąc są dyskusyjne. Stosunkowo skomplikowana konstrukcja, bezpośredni wtrysk, turbo itd. jest się co psuć.
Jak chcesz auto z podobnych roczników z turbo, do którego założysz gaz za te 3k to astra j 1.4T/1.6T, megane 1.4tce/2.0tce, laguna 2.0T
alfa145boxer napisał(a):Panowie a czy do tego 1.4tsi można lpg założyć?
Ostatnio gdy byłem na serwisie lpg rozmawiałem z dobrym gazownikiem o gazowaniu nowszych aut. Zakładają wszystko oprócz nowszych BEM-ek. Dlaczego o tym piszę... To dosyć dobry gazownik z 20 letnim doświadczeniem i powiedział mi taką wydaje się ważną rzecz. Mianowicie jak się go spytałem o konkretne silniki w tym VW na bezpośrednim wtrysku (jak TSI) ,to mi powiedział że jak będę chciał coś takiego zagazować, to zanim kupię to auto to mam do niego zadzwonić i podać kod silnika i kod sterownika !! Jak powiedział :"niby silnik ten sam a jednym sterowniku chodzi a na innym już chodzić nie będzie" . Na wtrysku bezpośrednim,to robią przy montażu pełną hamownię i dopiero tam stroją instalację. Tak więc i na ten fakt należy zwrócić uwagę.
[quote="demirbiras"]a Vagowe 2,0 mpi też żłopie oleju więcej niz paliwa...
Akurat mam taką Octavię 116KM i jeżdżę nią 4,5 roku -dodane foto. Dolewki ?? Wymieniam olej tak co 11-13 tys.km. Nigdy nie dolałem w tym przedziale więcej niż 1 litr. najczęściej pomiędzy 0,5l do 0,8l. Fakt...mam zrobioną głowicę ale dół silnika ma 285 tys.km. Też słyszałem że te silniki wymagają dolewek ale u mnie ta zasada się nie potwierdza,a przelatałem tym autem prawie 100 tys.km na lpg. Może dlatego mniej trzeba dolewać ,że jeżdżę obwodnicami właściwie...
artur73 napisał(a):Ostatnio gdy byłem na serwisie lpg rozmawiałem z dobrym gazownikiem o gazowaniu nowszych aut. Zakładają wszystko oprócz nowszych BEM-ek. Dlaczego o tym piszę... To dosyć dobry gazownik z 20 letnim doświadczeniem i powiedział mi taką wydaje się ważną rzecz.
Kolega z Poznania również,można podać namiary na tego gazownika?
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Kiedy kupić nowe opony? Eksploatacja jest głównym czynnikiem wpływającym na żywotność opon – tym bardziej, jeśli jest nieprawidłowa. Niewłaściwy serwis opon, przeładowany samochód, jazda ze zbyt małym ciśnieniem w oponach oraz ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.