REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
franccc napisał(a):Za 11 to tylko pierwsze dwa możesz kupić, do kompletu Leon i Octavia bo technicznie to samo
uhu hu to koleżka poleciał.... Ile widziałeś tych silników po 500 tyś? Ja widzialem tych silników sporo i zadnego nawet blisko tego przebiegu. Silnik moze i sam w sobie ok ale tylko goły słupek (w sumie to tak jak w większości diesli) a reszta jest lekko mówiąc słaba bo raczej nie jest nic dobrego w tym ze wtryski padają, regulatory/zaworki ciśnienia paliwa to juz standard, nawet ładowanie ma wpływ na pracę silnika, przegrzewające się sterowniki umieszczone na silniku a jak di tego jeszcze dojście wrażliwa elektryka która też jest rozwiązana słabo i potrafi nagle unieruchomić Ci auto a koszta będą wysokie bo tutaj nie ma takich możliwości ze coś padło kupujesz używke na alegrosze zakładasz i smigasz dalej.... Albo naprawa starego albo przekodowywanie używek. Ogólnie jak sam nie dlubiesz w aucie to gdy opel zacznie się sypać to u mechanika zostawisz ładną góreczkę kasy bo diagnoza nie jest łatwa.quel napisał(a):Niezły silnik Isuzu, egzemplarz dobrze utrzymany zrobi i 500 tyś bez ingerencji mechanika.
Kao napisał(a):uhu hu to koleżka poleciał.... Ile widziałeś tych silników po 500 tyś? Ja widzialem tych silników sporo i zadnego nawet blisko tego przebiegu. Silnik moze i sam w sobie ok ale tylko goły słupek (w sumie to tak jak w większości diesli) a reszta jest lekko mówiąc słaba bo raczej nie jest nic dobrego w tym ze wtryski padają, regulatory/zaworki ciśnienia paliwa to juz standard, nawet ładowanie ma wpływ na pracę silnika, przegrzewające się sterowniki umieszczone na silniku a jak di tego jeszcze dojście wrażliwa elektryka która też jest rozwiązana słabo i potrafi nagle unieruchomić Ci auto a koszta będą wysokie bo tutaj nie ma takich możliwości ze coś padło kupujesz używke na alegrosze zakładasz i smigasz dalej.... Albo naprawa starego albo przekodowywanie używek. Ogólnie jak sam nie dlubiesz w aucie to gdy opel zacznie się sypać to u mechanika zostawisz ładną góreczkę kasy bo diagnoza nie jest łatwa.
orty napisał(a):W sumie dużego wyboru nie mam . Z tych dwóch , który byście wybrali ?
VW Golf V 1.9 TDI 105KM
Honda Civic VII 1.7 cdti
ale w hondzie to ten sam silnik.orty napisał(a):Honda Civic VII 1.7 cdti
no ale gdzie widziałeś? Na ulicy.quel napisał(a):1, z nalotem ponad 300 i jakoś nie widziałem dużych problemów z osprzętem,