Letnie do Peugeot 307 1.6

15 Lip 2014, 21:21

Hej,

Szukam opon letnich do Peugeot 307 1.6. Obecnie mam 195/65 R15 91T zimówki.
Auto jeździ po mieście, ale nieżadko zdaży się też trasa więc myślałem o 195/65 R15 91H tylko jakiej firmy?

Słyszałem, że Fulda i Dunlop dają radę. Oprócz tego te marki, które widuje się w tv continental. michelin czy goodyer.

Budżet na oponę to do 250pln, ale jeśli coś jest wartę wydania 20-30pln więcej to nie ma problemu.
Balhir
Nowicjusz

Auto: Nie mam

17 Lip 2014, 23:15

Jeśli masz benzynową wersję to rozmiar fabryczny to 195 65 R15 91 H więc w tym budżecie masz możliwość wzięcia super opon z najwyższej półki. Wyszukaj sobie w sklepach internetowych lub w porównywarkacj na przykład tu masz rewelacyjny model Michelin z super notami w testach i na etykietach [link wygasł] w budżecie, co jeszcze?
Goodyear EfficientGrip Performance i może Nokian Line.... Wszystko z górnej półki. Poczytaj sobie i porównaj w necie :D
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

28 Lip 2014, 08:28

To fakt,w sklepach internetowych będziesz miał zdecydowanie niższe ceny jeżeli chodzi o zakup opon i na tym proponuję się skupić,teraz zresztą kupisz je taniej z racji wielu promocji,chętnie pomożemy i doradzimy:) Co sądzisz o oponach Nokian?
OponyImpolex
Początkujący

Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sie 2014, 09:11

mąż ma peugeota 307 i ma sprowadzone z niemiec opony letnie o niskim profilu. Takie opony sa dobre do szybkiej jazdy i wchodzenia w zakręt, ale meczą strasznie podczas podróży bo są głosne. Bieżnik tak specyficznie hałasuje. Podczas jazdy opony emitują taki dziwny szuk. Podobno to konieczność przy takich oponach.
opony sa dobrze wyważone, ale mnie osobiscie meczy taka jazda. Jak jade z nim to zagłuszam ten dzwiek muzyką bo inaczej zwariowac mozna
dagmara8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2005
Auto: opel astra
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Wrz 2014, 08:34

Koledzy przede mną polecają Nokian. Zagłębiłem się w temat i znalazłem modele do 250zł

[link do oferty na Allegro wygasł]

a tu masz ogólny przegląd ofert w sieci:

[link do oferty wygasł]
slimjarson
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

02 Wrz 2014, 23:48

Po co się bujać na allegro jak wejdziesz na porównywarke cen i masz [link wygasł] opony te same za niecałe dwie stóweczki....
slickrz
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Isolde Holderied - Alpejska Błyskawica z Toyoty
    Isolde Holderied to jedna z najbardziej utytułowanych zawodniczek rajdowych świata. Uznawano ją nawet za następczynię legendarnej Michele Mouton. Startowała samochodami wielu marek, jednak największe sukcesy w rajdach WRC ...
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...