Letnie opony Jakie kupić??

10 Sty 2007, 19:26

Witam
Muszę kupić 2 nowe letnie opony i nie wiem co wybrać aby być zadowolonym. Obecnie jeżdżę na Matadorach i są okropne! chciałbym kupic opony które nie hałasują tak jak Matadory. Mogę wydać na zakup ok 250 zł szt Rozmiar 185/60R14
Maninnew
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Sty 2007, 21:06

Za taką sumkę którą dysponujesz to będą tylko z używek, no chyba że te 250zl to ma być na jedną oponkę?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Sty 2007, 09:34

Maninnew napisał(a):Witam
Mogę wydać na zakup ok 250 zł szt Rozmiar 185/60R14

Artek zobacz... Bardziej dokładnie trzeba przeczytać, ale ja Cie rozumiem to pewnie ze zmęczenia....

Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

11 Sty 2007, 20:31

Witam,
Fakt to moje nie dopatrzenie ;) ale wracając do tematu za takie pieniądze można kupić np. Continental ContiPremiumContact w podanym rozmiarze.
Opony te charakteryzują:
- asymetryczny wzór bieżnika doskonale zabezpiecza przed aquaplaningiem
- bioniczny profil zapewnia poprawę stabilności pojazdu na zakrętach oraz przyczynia się do skrócenia drogi hamowania
- dzięki zastosowaniu rozwiniętej technologii silikonowej gwarantuje lepszą wydajność i zwiększoną przyczepność
- bezpieczna i komfortowa
Myślę że bym wybrał takie i jeszcze by na paliwo zostało ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Sty 2007, 21:32

Polecam poszukać również Toyo i Nokiany. W testach znanej gazety wypadały śpiewająco. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

11 Sty 2007, 21:37

A co sądzicie o Michelinach??
Maninnew
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
    Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...

11 Sty 2007, 21:56

Dla mnie do bani. Ale to subiektywna opinia oczywiście.
Nie pamietam modelu ale źle odprowadzały wodę, piszczały na zakrętach i szybszym ruszaniu z miejsca, szybko się ścierały. Nokiany kupione po nich sprawdziły się o niebo lepiej.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

11 Sty 2007, 22:06

chyba zdecyduje się na Continental ContiPremiumContact
Pozdro dla wszystkich!!
Maninnew
Nowicjusz

21 Mar 2007, 12:27

Co sądzicie o oponach Kleber DYNAXER HP 2? Zamierzam sobie kupić taki komplet letnich opon do Lanosa... Fabryczny rozmiar w tym aucie to 180/60R14 i takie w jednym ze sklepów internetowych można kupić za 150 zł/szt. Cena jest interesująca bo dają 23% rabatu w stosunku do ceny katalogowej. Zastanawiam się jednak czy na oponkach o rozmiarze, np. 175/60R14 mój Lanos nie paliłby trochę mniej paliwa...
I jeszcze jedno, czy ktoś kupował opony w sklepach internetowych? Dają gwarancję, że sprzedają opony nie starsze niż 18 miesięcy, ale zawsze jakieś ryzyko jest. Co sądzicie o takich formach sprzedaży? Mam na myśli konkretnie stronkę opony.com
Inne firmy, które biorę pod uwagę to: Dayton, Fulda...
Czekam na opinie, pozdrawiam...
nic
cadd
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

06 Kwi 2007, 07:47

Dzięki za setki odpowiedzi;) wszystkie uwzględniłem i zdecydowałem się na zakup kompletu opon Kleber z indeksem prędkości 82 H po 170 zł/szt. - montaż i wyważenie gratis. Kupione bezpośrednio w firmie Agatom w Goleńsku koło Łowicza - polecam i opony i firmę... wszystko odbyło się sprawnie, szybko i fachowo. Oponki trzymają się świetnie drogi - nie jeździłem jeszcze podczas deszczu ale ponoć te opony jeszcze lepiej spisują się na mokrej nawierzchni a więc same plusy...
nic
cadd
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

06 Kwi 2007, 09:18

cadd napisał(a):Dzięki za setki odpowiedzi;) wszystkie uwzględniłem i zdecydowałem się na zakup kompletu opon Kleber

Nieee, no nie ma za co chłopie :mrgreen:
Jeździj na nich bezpiecznie jak najdłużej 8)
Szerokiej drogi!!! 8)
Marek358
Nowicjusz

06 Kwi 2007, 11:56

Nokiany.
kichooo
Nowicjusz

23 Cze 2007, 16:19

micheliny to szajs kupiłem i teraz mam łzy w oczach że dałem się nabrać na markę (piszczą na zakrętach na mokrym się ślizgają) :evil:
kruchy
Nowicjusz

Miejscowość: dolnośląskie

08 Lip 2007, 06:33

Maninnew napisał(a):Witam
Muszę kupić 2 nowe letnie opony i nie wiem co wybrać aby być zadowolonym. Obecnie jeżdżę na Matadorach i są okropne! chciałbym kupic opony które nie hałasują tak jak Matadory. Mogę wydać na zakup ok 250 zł szt Rozmiar 185/60R14

Polecam Ci Goodyear HYDRAGRIP 185/65R14 86 H - cena ok. 240 zł
Jak dla mnie bomba :roll:
qra69
Nowicjusz

Miejscowość: sosnowiec

09 Lip 2007, 16:27

Polecam następujące opony firmy:

Continental
GoodYear

Nokiany to nie.
Tiguan
Zaawansowany