Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Adizg92 napisał(a):Mysle ze jest to spowodowane drogimi i ciezko dostepnymi czesciami
napoleon napisał(a):W Polsce niestety dla większości najważniejsza jest ekonomia szeroko pojęta, więc jak ktoś ma do wyboru właśnie Lexusa, z droższymi i trudniej dostepnymi częsciami, a także mniejszej ilości zamienników, do tego 6 cylindrowe silniki, to wybierze popularnego Passata, czy jakiegoś Opla.
szybki napisał(a):Generalnie jesteśmy zacofanym krajem gdzie wieśwagen jest synonimem prestiżu i warto nim pokazać się pod kościołem przez to takie marki jak Lex są nie doceniane...
szybki napisał(a):Dla mnie ekonomia oznacza to że robię autem 200tyś.km. po polskich drogach i wszystko co wymieniam wiąże się ze zużyciem...a nie popsuciem.
Co z tego że niby passek będzie miał tanie zawieszenie jeżeli tanie będą zmenniki z Chin i w dodatku ich trwałość będzie na poziomie zerowym a coś co spełnia jakieś wymagania kosztuje ale i tak jest mniej trwałe niż zawias w LEx.
szybki napisał(a):Tak jak stare tojki nie mają sobie równych co do bezawaryjności tak Lexy są takie aż do 2005/2007r a do tego dochodzi jeszcze komfort i wersje V8 które są bardzo oszczędne jak na swoje parametry.
takun napisał(a):Audi a4 B6 wychodzi na 100% taniej ogólna eksploatacja
takun napisał(a):Czy ja wiem, raczej wielu ludzi posiadających innych samochód niż VW ma takie opinie, więc nie jest symbolem prestiżu.
Moim zdaniem całe te mówienie jakim samochodem jeżdżą nowo-bogaci, dresy, geje, dziadki, kobiety, itd jest bardzo głupie, bo samochody powinny być za co innego oceniane.
takun napisał(a):Podsumowując ja też obawiam się trochę serwisowania IS 200
Geniodekt napisał(a):A ja uważam, że każdy kto tytułuje się znawcą motoryzacji i kupuję badziewie typu Astra Classic lub Golf 1.6 to zwykły hipokryta.
Geniodekt napisał(a): Ale jeśli ktoś jest pasjonatem, to zależy mu na zachowaniu choć odrobiny przyjemności z jazdy.
Geniodekt napisał(a):Subaru mógłbym kupić nowsze, oszczędniejsze i lepiej wyposażone auto, np. Kie Cee'd. Ale chciałem właśnie to, spalające morze paliwa, piękne i bardzo szybkie jak na swoją moc auto
kirin88 napisał(a):Spokojnie, ludzie w dobie wszechogarniającej tandety motoryzacyjnej z powrotem przekonują się do starych porządnych samochodów porządnych marek, widać to doskonale po nie koniecznie spadających cenach młodych klasyków.
kirin88 napisał(a):Niedawno namówiłem kumpla by sprzedał swoje 2 letnie suzuki alto i kupił honde legend z 1991r w stanie prawie idealnym, od momentu zakupu jest zachwycony zmianą
Geniodekt napisał(a):Przerażasz mnie Namówić kogoś by przesiadł się z litrowego Suzuki do luksusowej, dwa razy większej Hondy z dwa razy większą ilością cylindrów..
Baza z danymi technicznymi samochodów marki LEXUS. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne LEXUS