Witam, niedawno pisałem tu wątek o auto do 20.000, wybór padł na Lexusa IS200.
Niestety zrobiło sie zamieszanie, bo dostałem oferte z najbliższego otoczenia. Mercedes W204 (klasa c) rocznik 2010 w dieslu za tą samą cene co IS. Auto ma przebieg 250.000 km. I to chyba spory minus, bo lexusa w niemczech kupiłbym z przebiegiem poniżej 150.000.
Toyota Powerboost większa moc: Avensis, Hilux i Land Cruiser Toyota Motor Poland wprowadziła do oferty wzmocnione wersje Powerboost modeli Avensis, Hilux, Land Cruiser 150 i Land Cruiser V8 wyposażonych w silniki Diesla. Wszystkie wersje Powerboost wyróżniają się wyższą mocą ...
Weź MB nawet jak remont zrobisz to z 10k włożysz i albo zostawisz sobie albo pogonisz dalej z zyskiem. Też zależy jakie przebiegi robisz bo jak robisz max 10k rocznie to lepiej ISa wziąć.
Najlepiej niech się wypowie OSSY dobrze się zna na dieslach w MB.
Witam, ja również celuje w MB CLK lub w lexusa, mam duży dylemat. Czy lexusy is220d są wadliwe? Bo sporo jest ich w ofertach w porównaniu do innych modeli. Znalazłem ciekawą ofertę z clk200 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Co o tej wersji sądzicie? I jak jest z awaryjnoscia tego silnika 1800cm3 przy 184km ?
CLK to tak naprawdę C-klasa W203 po liftingu (a więc bardziej dopracowana) w innym nadwoziu. W 1993 roku C-klasa miała już 193-konny silnik z 2.0 litrów, więc raczej ta moc z pojemności 1.8 to nie problem. Do sprawdzenia przed zakupem łańcuch rozrządu (ewentualna wymiana to poniżej 1000zł - części + robocizna i spokój na co najmniej 100 tysięcy kilometrów) i kondycja kompresora (regeneracja też powinna zamknąć się poniżej 1000zł).
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.