25 Mar 2023, 17:45
Racja,osobiście w miarę współczesnego Mercedesa używanego bym nie kupił,ba,nie chciałbym za darmo,wiem czym to pachnie,to prawda,że takie W204 poliftowe ,kupione w salonie nie poczuje przebiegu 500 tyś km jeśli oleje były wymieniane tak,jak trzeba,to rzeczywiście auta wysokiej jakości,jeśli ktoś kupił takie auto w salonie będzie bardzo zadowolony,niestety,ale już używane nie cieszą się dobrymi opiniami,bo jak może być inaczej,jeśli nawet świetnie wyglądające auta mają 500-700 tyś km w butach?!Na liczniku wiadomo,180 tyś km:) Lexusy za to używane ,to najwyższa półka w ocenach mechników,tylko wiadomo,dobrze wybrać silnik i omijać automaty.Hondy Legend np.jeśli nie zjedzone przez rdzę z silnikami benzynowymi V6 deklasują wszystkie podobne silniki niemieckie trwałością i bezawaryjnością,odpowiednio obsługiwane i eksploatowane wytrzymują 800 tyś km bez tykania rozrządu,a wszyscy prawie,tylko BMW,AUDI,Mercedesy,wyjeżdżone do cna Padła,omijajcie te wychuśty z daleka,nawet gdyby wyglądały jak nowe z salonu,to tykające bomby,drogie w zakupie jako nowe,eksploatowane na zachodzie do momentu puszczania krwi z układu wydechowego.Mój kuzyn ma kolegę,który handluje tylko AUDI,i koniec,schodziły jak świeże bułeczki,kiedyś,wystawiał je na znanych portalach,dzisiaj wystawił,po kilku dniach zbyt,spotkałem kuzyna i się go zapytałem,skąd Arek bierze TDI-ki z tak niskimi przebiegami,he,he odpowiedział,tylko jedno AUDI miało b.niski rzeczywisty przebieg 500 tyś km,udało się mu kupić tanio,drogo sprzedał,bo wiesz .180 tyś km na blacie,a poza tym,wszystkie miały 700 tyś km minimum w butach ale przebiegi nierzeczywiste poniżej 200 tyś km:)Myslicie,że cofki liczników to przeszłość?! Auto ma taki przebieg na jakim wjeżdża do Polski,i żadne Cepiki,Srepiki tego nie wykucają,trzymajcie się z daleka od używanych BMW,Mercedesów,AUDI,to już Padła,po prostu.Naturalnie można mieć szczeście,jakie ja miałem,no ale wiedziałem w co celować,25 letni Mercedes przez dwa lata po zakupie ani jednej awarii,oceniam,że jeśli rdza go nie wybzyka,przez 20 lat nic przy nim nie będę musiał robić,W204 brata z 2014 r ,to przy nim po prostu ,,lyki,,jedynie automat ma podobne pancerny,a wystarczyło tylko zastosować takiej jakości łańcuchowe układy rozrządu jakie były dawniej,i W204 byłoby autem naprawdę b.trwałym.Ten post kieruję tylko i wyłącznie do czytających,pytających,gdyż udzielający rady dobrze wiedzą o tym wszystkim.