Liftback do 25 000 zł - Mazda 6 / Octavia / Focus ?

20 Wrz 2014, 07:31

Marudzisz że T-Jet z Bravo nie bo ma turbo i niby do gazu nie bardzo a brniesz w Focusa gdzie nie ma silników godnych polecenia pod gaz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Wrz 2014, 08:26

No właśnie w tym problem.. Focus ma słabe silniki, bo gazować nie za bardzo a diesle to średnie ;/

Ja nie patrze na rocznik.. Auto ma mi się po prostu podobać, spełniać swoje funkcje, pomieścić mój bagaż i dać poczucie bezpieczeństwa. Najlepiej żeby też portfela nie rujnowało przy naprawach..
krisbtm
Początkujący

Auto: Nie mam

20 Wrz 2014, 09:31

Focus ma dobre diesle, nie średnie.
Koniu
Forumowicz VIP

20 Wrz 2014, 10:29

A jaki silnik diesla zatem można uznać za OK do Focusa II po lifice ?
krisbtm
Początkujący

20 Wrz 2014, 10:33

Wszystkie są okej, prócz 1.8 TDCI montowanego przed liftem. Po lifie 1.8 jest bardzo okej.
Koniu
Forumowicz VIP

20 Wrz 2014, 10:33

krisbtm napisał(a):Kurcze zaciekawiłeś mnie tą hondą.. Ktoś może się wypowiedzieć jak takie autko się użytkuje ?

Honda jest praktycznie bezawaryjna , silnik rewelacyjny pod względem spalanie / osiągi, mi pali około 7 litrów. Bardzo dobrze się prowadzi choć czuć wszystkie nierówności przez twarde zawieszenie , ale idzie się przyzwyczaić.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century
    Producenci najbardziej luksusowych samochodów mają w swoich ofertach kabriolety - Rolls Royce oferuje model Dawn, a Bentley Continentala GT Convertible. A co, gdyby do tego grona dołączyła również Toyota? Japońska ...

20 Wrz 2014, 11:04

Honda wydaje się też ciekawa, tylko nie wiem jak się w niej zmieszczę za kierownicą - mam prawie 200cm wzrostu.. a w teście nowszej wersji właśnie ktoś narzekał że auto dla azjatów ;p

Ogólnie zacząłem się zastanawiać nad:
- Civiciem
- E46
- Focusem w dieslu
krisbtm
Początkujący

20 Wrz 2014, 12:10

Wszystkie auta dobre musiałbyś wsiąść i przejechać się każdym z nich, i wybrać to w którym czujesz się najlepiej :wink:
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

20 Wrz 2014, 16:37

Tak zapewne zrobię, ale chciałbym uzyskać jak najwięcej info o danych modelach, żeby nie tracić czasu na przymiarki :)

A jak z podłączeniem się pod kompa w tych autach ? Bowiem w Fiatach bez problemu podłączałem się FES/MES.. Chce uniknąć sytuacji że z każdym błędem do ASO będę musiał jechać ..
krisbtm
Początkujący

26 Wrz 2014, 21:41

Jak Ci się Vectra C nie podoba to może jej bliźniak Opel Signum. Osobiście jestem sporych gabarytów i jak i z przodu i z tyłu jest masa miejsca. Mam akurat V6 w automacie.. wrażenia z jazdy i komfort niesamowite..
vwdragon
Nowicjusz

Auto: Opel Signum
Silnik: 3.0 V6 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

27 Wrz 2014, 11:46

Obecnie jestem w kropce, bo z jednej strony nie widzę auta które spełni wszystkie moje wymagania do 25 tyś.. Znowu kupno czegoś tymczasowego nie wchodzi w grę, bo nie lubię półśrodków..

Ktoś może jeszcze jakieś propozycje?

Jeśli skusiłbym się na Focusa to jaki silnik diesla jest w porządku ? Bo rozumiem że gaz odpada..
krisbtm
Początkujący