Lincoln continental - skrzynia

12 Maj 2013, 21:02

witam mam pytanie czy do lincolna continentala najlepiej z 1969 można zamontować skrzynie manualną ? bo w serii chyba takich nie było :D a marzy mi się taka limuzynka tylne drzwi otwierane do tyłu ;D tylko chciałbym manual ii tutaj kolejne pytanie jeśli już można to orientacyjnie ile to by kosztowało ?
McKisiel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

24 Paź 2013, 10:58

zarejestruj sie na lowrider.pl, lub forum roadrunners.pl tam ci moze ktos cos podsunie
duzy32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 02 1981
Auto: xm
Silnik: 3000
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991

04 Cze 2014, 19:17

Są takie firmy które dopasowują różne skrzynie do różnych samochodów. Powinni coś wykombinować to twojego Lincolna. A pokażesz jakieś fotki twojego Lincolna. Mark III z 69 to jeden z moich ulubionych amerykańskich klasyków.
inferial5454

07 Cze 2014, 21:24

Wszystko się da :D
Trzeba poszukać skrzyni która była zestawiana z tym silnikiem w jakimkolwiek inny modelu.
Będziesz potrzebował:
Skrzyni, wału napędowego, koła zamachowego, sprzęgła, układu sterowania sprzęgłem, pedałów, ewentualnie zmian w elektryce.

Pytanie tylko po co ci manual w starym amerykańskim krążowniku :?:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

27 Cze 2014, 16:26

Manual w Mark III? Da się to zrobić ale po co ci manual w starym Lincolnie.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...