Pomoc w wycenie Jaguara XJ6 4.2 Seria 1 rocznik '72

02 Maj 2012, 14:26

Witam, mam taki problem, otóż Wujek zwrócił się do mnie z prośbą w sprzedaży samochodu zabytkowego jakim jest Jaguar XJ6 s1 rocznik 1972 silnik 4.2L. Samochód kupił 18 lat temu, miał wtedy 39 000 km przebiegu. W grudniu 2000 roku został przerobiony silnik na benzyne bezołowiową, kosztowało go to ok. 12 tys zł. W 2003 roku został odmalowany wraz z wymianą na oryginalne chromowane części. Wszystko jest udokumentowane. Samochód stoi w garażu, co jakiś czas wyjeżdża nim aby silnik działał sprawnie i przypadkiem nie padł. Aktualny przebieg to 62 500 km. Samochód w stanie wręcz idealnym, zadbany garażowany.

Mam zdjęcie przodu samochodu i w środku kokpit
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie

Nie jestem znawcą, a wiem że na forum takich znajdę. Oczywiście nie domagam się dokładnej wyceny, tylko orientacyjnie za ile może takie auto sprzedać.

Jeżeli potrzebne jakieś jeszcze zdjęcia, mogę zrobić.
amanaskin
Nowicjusz

Auto: renault megane

03 Maj 2012, 12:38

Wszystko zależy od stanu auta,oryginalności,wiadomo im starszy tym droższy,jeśli jest w takim stanie w jakim powinien być,to sądzę,że ok.40 tyś zł,niestety przeróbka silnika może tylko obniżyć jego cenę.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Maj 2012, 11:33

Więcej zdjęć:
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie

Felgi z oryginalnym logiem jaguara
amanaskin
Nowicjusz

Auto: renault megane

04 Maj 2012, 13:41

Szczerze?Gdybym miał takie auto ,nie sprzedałbym go za Chiny.Wiesz dobrze o tym,iż ono będzie drożeć nie tanieć,przed tym autem współczesne bryki mogą tylko paść na kolana,siedziałem w latach 90-tych w tym samochodzie z podobnego roku,poczułem się jak Król świata calego.Gdybym miał takie auto,za 40 tyś bym go nie sprzedał,bo co kupię za te pieniądze?! Gdyby mi ktoś oferował 80 tyś,to bym się zaczął zastanawiać ! To najpiękniejszy Jaguar w historii tej marki,wujek niech się dobrze zastanowi !Lepiej jest go zostawić potomnym w rodzinie,niż sprzedać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Cze 2012, 18:17

Jeśli auto jest na białych tablicach to sprzedałbym w Niemczech. Tylko jest problem z przeróbka silnika na bezołowiową. Do paliwa dolewa się dodatek który wytraca oktany i spokój. Ja jeżdżę, dolewam i nic nie przerabiam. Pozdrawiam
Szwajcar
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 08 1978
Auto: ZASTAWA 1100p

15 Cze 2012, 22:50

Taki dodatek to np.Uniben,jest jeszcze Castrol(Real) drogawy, ale bardzo wydajny,taki środek zastępuje ołów związkiem sodowym,który chroni zawory(lepsze smarowanie),tak to prawda,wystarczy tylko coś takiego dolewać ,i niczego nie trzeba przerabiać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...

20 Lut 2013, 16:49

może spróbuj oglądnąć zagraniczne fora i wystawić na jakieś aukcji za granicą ??
czarny666
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańska
Prawo jazdy: 10 11 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW

26 Lut 2013, 21:32

piękne auto , nie sprzedawaj
scorpion
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: ford scorpio
Silnik: 2,9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1992

03 Sty 2014, 10:26

Powiem Wam szczerze,to wielki skarb dla kogoś kto kocha samochody,w moim przypadku mógłbym trzymać go w garażu ale z pewnością w piękne niedzielne popołudnia wybierałbym się na przejażdżki :) Pozdrawiam.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

27 Cze 2014, 17:38

Jak masz problemy finansowe i musisz to sprzedać to sprzedaj. A jak masz z czego żyć to zostaw to auto. Za 20lat będzie może 2 razy więcej warte niż dziś.
A zamiast sprzedaży możesz wymienić to auto na inne.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010