Linia bezwzględnego zatrymania ZA sygnalizatorem świetlnym

22 Sie 2009, 08:42

Witam, mam pytanie. Co mam robić chcąc pokonać skrzyżowanie jeżeli za sygnalizatorem (na którym świeci sie zielone światło) jest linia bezwzględnego zatrzymania? Moge jechać bez zatrzymania, gdyż "światła są ważniejsze od znaków"? Czy każdy pojazd musi się zatrzymać przed tą linią? (co wg mnie jest zupełnie bez sensu)
ozi5000
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

22 Sie 2009, 08:55

Tak jedziesz bez zatrzymywania się
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

22 Sie 2009, 09:27

A jeżeli skręcam warunkowo w prawo (zielona strzałka) to czy wtedy musze zatrzymac sie jeszcze raz na tej linii (pierwszy raz zatrzymywałem sie przed sygnalizatorem)
ozi5000
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

22 Sie 2009, 12:07

Nie.
menajev
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

23 Sie 2009, 10:41

Linia bezwzględnego zatrzymania na skrzyżowaniu,która jest umieszczona za sygnalizatorem obowiązuje tylko wtedy,gdy sygnalizacja świetlna nie działa lub miga cały czas światło pomarańczowe.Z całą pewnością przed sygnalizatorem jest znak "ustąp pierwszeństwa przejazdu" i/lub "stop".
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Sie 2009, 20:37

A gdzie to widziales ?
DUCATI
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda5 bardziej elegancka, praktyczna i bezpieczna
    Mazda5 to model, który wprowadził przesuwane drzwi boczne do świata minivanów. Dostępny w trzech nowych kolorach karoserii – czerwonym Zeal Red, czarnym Jet Black i szarym Meteor Grey. Wnętrze samochodu ...
    Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...