Lovato nie działa LPG - Audi A4 b5

18 Sty 2022, 16:57

Witam
mój problem polega na tym że kontrolka odpowiedzialna za przełączanie PB/LPG nie działa poprawnie, mianowicie po uruchomieniu silnika dioda miga między benzyną a lpg ( tylko dość szybciej niż zwykle), po przejechaniu krótkiej odległości wszystkie kontrolki od instalacji LPG gasną i co jakiś czas się zapalają i tak w kółko. Jestem w stanie przejechać duży odcinek drogi w korku na gazie, ale gdy wrzucam wyższy bieg kontrolki całkowicie gasną.Byłem na przeglądzie u kilku gazowników, wymienili wszystkie filtry i przeczyścili co się dało ale każdy rozkłada ręce i nie może znaleźć przyczyny
bedding
Obserwowany

18 Sty 2022, 21:18

bedding napisał(a):Byłem na przeglądzie u kilku gazowników, wymienili wszystkie filtry i przeczyścili co się dało ale każdy rozkłada ręce i nie może znaleźć przyczyny
Podłączali się z interfejsem pod centralkę i sprawdzali czy są zapisane błędy od gazu? Dla mnie działanie tej centralki poprzez takie miganie informuje o jakiś problemach i błędach.

Jak jest w instrukcji od tego sterownika, co oznacza takie mruganie? Akurat z Lovato nie miałem większych styczności.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Sty 2022, 18:08

Ja bym się tu przyjrzał dokładnie samej instalacji elektrycznej od LPG oraz sterownikowi. Skoro wszystko gaśnie, to ewidentnie problem tkwi w połączeniach - prawdopodobnie zanika napięcie na przełącznik. Trzeba sprawdzić w którym miejscu i czy to napięcie wogóle wychodzi ze sterownika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
    Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...