Wyłącznik pompy paliwa a gasnący silnik z LPG na Benzynę

05 Sty 2022, 19:23

Witam, po zamontowaniu wyłącznika pompy paliwa niestety ale elektrozawór w butli po wciśnięciu przyciska włączenia/wyłączenia gazu (przełączenie z LPG na Benzynę)
dostaję napięcie przez 6sek co skutkuje że wyłącznik pompy dalej działa przez co pompka benzyny nie chodzi jak i w tym samym momencie wyłączony jest gaz więc samochód się dławi w konsekwencji gaśnie. Mechanik jak i gaziarz w okolicy powiedzieli że nie da się nic z tym zrobić natomiast w Warszawie powiedział że się da i zajmie to chwilę. Najlepsze to jest to że mój tata założył pod koniec roku 2021 u gazownika w okolicy gaz Stag i mierząc miernikiem napięcie w elektrozaworze w butli znika od razu a przez telefon ten gazownik powiedział że będzie taki sam problem u mojego taty co u mnie he ciekawe... sterownik to STAG 200-4 silnik 1.8 125km (apt) passat b5 99r i pytanie czy jak samemu kupię kabel itp. to czy uda mi się samemu wyłączyć to opóźnienie elektrozaworu ? jeżeli tak to co trzeba by było zrobić?
Z góry dzięki
paladyn931
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

09 Sty 2022, 18:47

Jak masz ustawione przełączanie z benzyny na gaz w programie? Wszystkie wtryski na raz, jakieś opóźnienie tam jest?

Jak przełączasz z zasilania LPG na benzynę to też jest problem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Sty 2022, 19:17

Jak przełącza się z LPG na benzynę (że wyłączę gaz) silnik się dusi a napięcie w elektrozaworze jest przez 6sek a powinno być tak że wciskam przycisk i napięcie znika odrazu tak jak jest u mojego taty. Bo poprostu wyłącznik pompy podpięty jest pod elektrozawór a jak elektrozawór dostaje napięcie to i wyłącznik pompy działa więc stwierdzam że żadnego paliwa nie dostaje i się dławi przez 6sek. Podczas jazdy też rzadko potrafi się zadławić przez 6 sek. Jak się założyło ten wylacznik pompy paliwa. Mechanik stwierdził że ktoś spie...ył podłączenie gazu i gubi napięcie i gdzie indziej popdiety jest Gaz że widział u kogoś że podpinali się pod światła. Nie wiem jak stwierdzić jak działa sekwencja Gdyz nie posiadam jeszcze kabla. Podjadę do gazownika ale dopiero za 2 tygodnie i napisze co się dzieje gdyż poprostu może to być grubsza sprawa.
paladyn931
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...