Lozysko amortyzatora

08 Wrz 2014, 17:50

Witam serdecznie.
Mam problem z mitsubishi grandis. wymienilam amortyzatory. po okolo tygodniu jazdy poczatkowo na zakretach prawa strona zaczela mi skrzypiec. okazalo sie ze lozysko amortyzatora zle bylo zamontowane podczas wymiany amortyzatorow i sie rozsypalo. Kupilam wiec nowe (do obydwu stron). wszytko bylo w porzadku ale tylko tydzien. przejechalam okolo 800km i znowu zaczelo skrzypiec i znowu prawa strona. najpierw przy skrecaniu a teraz znowu jak poprzednio prawie caly czas podczas jazdy. prosze o rade czy moze byc jakas inna przyczyna takiego stanu rzeczy. obawiam sie ze jak znowu wymienie lozysko to i tak po tygodniu bedzie to samo. pozatym tych lozysk nie ma do mojego auta i musze zamiawiac w serwisie. prosze o pomoc z gory dziekuje za odpowiedzi.
anka667
Obserwowany

Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: mitsubishi grandis
Silnik: 2,4 benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

08 Wrz 2014, 22:26

anka667 napisał(a):Witam serdecznie.
Mam problem z mitsubishi grandis. wymienilam amortyzatory. po okolo tygodniu jazdy poczatkowo na zakretach prawa strona zaczela mi skrzypiec. okazalo sie ze lozysko amortyzatora zle bylo zamontowane podczas wymiany amortyzatorow i sie rozsypalo. Kupilam wiec nowe (do obydwu stron). wszytko bylo w porzadku ale tylko tydzien. przejechalam okolo 800km i znowu zaczelo skrzypiec i znowu prawa strona. najpierw przy skrecaniu a teraz znowu jak poprzednio prawie caly czas podczas jazdy. prosze o rade czy moze byc jakas inna przyczyna takiego stanu rzeczy. obawiam sie ze jak znowu wymienie lozysko to i tak po tygodniu bedzie to samo. pozatym tych lozysk nie ma do mojego auta i musze zamiawiac w serwisie. prosze o pomoc z gory dziekuje za odpowiedzi.

Staramy się unikać oceny stanu zawieszenia przez internet :mrgreen:... Pojedź po prostu na porządną stację kontroli pojazdów i się wszystkiego dowiesz :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2013 za nami! / relacja
    W tym roku w drugi weekend września odbyła się VII ecycja największej motoryzacyjnej imprezy Summer Cars Party. Tym razem pierwszy raz w historii SCP mieliśmy dwa dni na odwiedzanie imprezy na lotnisku "Muchowiec" w Katowicach. ...