Łożysko pompki wspomagania

08 Kwi 2012, 16:17

Witam, od jakiegoś tygodnia (a dziś wybitnie) przy skręcaniu słychać głośne trzeszczenie (cos w stylu wiertarki). Na wysokich obrotach wszystko jest ok, problem jest na niskich. Halas jest niemilosierny, do tego kierownica chodzi coraz ciężej. Domyślam się że winna jest pompa lub łożysko? Płyn jest. Mógłby ktoś potwierdzić moją teze? Czy konieczne jest unieruchomienie pojazdu? Idą święta planowałem kilka wyjazdów (do 300km) a tu taki zonk. Dzisiaj już nikt mi tego nie zrobi. I tu moje kolejne pytanie: czy zagraża bezpieczeństwu jazda takim samochodem? Czy istnieje możliwość że koła się zblokują?
dodam tylko ze wspomaganie dziala.
ogolnie buczy glownie na niskich obrotach przy zakretach i ruchach kierownica, na obrotach ok 2k (diesel) buczenie jest duzo slabsze

Pozdrawiam i dzieki za odp.
Wesolych Swiat.
zakladowa
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A4 b5 1,9 tdi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczny rowerzysta - 5 zasad które warto znać
    Z roku na rok na naszych ulicach przybywa rowerzystów. Tylko w 2013 roku w Polsce sprzedano 1,28 mln rowerów, a tendencja jest rosnąca. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) szacowała ...
    PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...