LPG a dowod rejestracyjny

14 Cze 2007, 18:35

Witam

Mam zamiar na dniach wstawić do auta gaz , wiem ze potrzebny bedzie przegląd techniczny z zrobiony z gazem, to jest w sumie tylko pieczątka .

Ale czy oprocz wbitego "przegladu gazowego" zmieni sie wpis w dowodzie dotyczący uzywanego paliwa ? Czy bede musiał miec nowy dowód , a tym samym zajawić sie w urzedzie ?
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Cze 2007, 19:03

Będzie to na dwa sposoby:
-Dopiszą Ci To w dowodzie.
-Nowy Dowód.
Tylko muszisz zalegalizować zbiornik o ile się nie mylę to jest kwestia 300 zł.
Później jedziesz na przegląd dopłacasz do niego 120 zł oni Ci wydają kwitek jeżeli auto spełnia wszystkie normy i dopisują bąć wydają nowy dowód rejestracyjny...I to chyba od Ciebie zależy bo możesz zawsze nowy dowód mieć....
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

15 Cze 2007, 18:16

Wiec dzwonilem do urzedu komunikacji ...
Dla wszystkich zainteresowanych :

- po instalacji gazu dostajemy certyfikat i fakturę na usługę
-mamy 30 dni na pojawienie sie w urzędzie i zalatwienie formalnosci związanej z rejestracja gazu ( trwa to ponoc 1 minutę i nic nie kosztuje)
-przeglądu technicznego nie mosimy robic w zwiazku z instalacja gazu , gdy konczy nam sie przegląd robimy go wtedy i placimy juz normalnie jak za auto z gazem (160 zl ) :roll:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Cze 2007, 19:08

No to czyli nie do końca miałem racje :)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...