LPG do Forda Focusa MK2?

23 Sty 2011, 14:33

Przymierzam się już od dłuższego czasu do kupna Forda Focusa Mk2 (kombi). Miałem upatrzony silnik 1.8 w dieslu, niestety ceny tych silników i ogólnie kombików zmusiły mnie to zaniżenia nieco moich wymagań. Aby zejść z ceny jestem gotowy kupić samochodów w benzynie ( w wersji silinkowej 1.6) i przerobić na gaz. Pytanie brzmi ile kosztuje instalacja do takiego modelu i jak się sprawuje? Czy opłaca się zapłacić mniej za samochód w benzynie, z mniejszym przebiegiem i instalować (lub nie) gaz, czy lepiej kupić diesla z większym przebiegiem i nie przejmować się gazem, za to martwić się o jakiekolwiek naprawy?
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

23 Sty 2011, 19:18

do gazu to nie Forda i nie 1.6 lecz cos mocniejszego ,a jesli Ford to lpg bardo dobrej jakosci i madrego mechanika ,madrego w sesie doswiadczenia a nie opowiadania bajek jaki to on jest super :cool:
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sty 2011, 16:46

generalnie fokusy nie tolerują lpg,nagminne przypadki wypalania gniazd zaworowych,system lubryfikacji oddala tylko w czasie usterkę.silniki benzynowe focusa są bezawaryjne niestety nie z instalacją lpg
marcinziel2
Nowicjusz

Miejscowość: gostyń
Auto: Vw t5 caravelle
Silnik: Axc 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...