LPG do Vectry B 1.8 16V 115km

29 Paź 2015, 13:37

Witam tak jak w temacie posiadam vectre 1.8 16V 115km, myśle o tym żeby wsadzić do niej LPG.Vectra z 1996r 230tys przebiegu blacha zdrowa! Zero oznak korozji.Jednak jest małe ale...Opel bierze strasznie dużo oleju średni 0.5l na 500km.Silnik nie ma wycieków.

Więc pytanie do Was czy warto ją gazować?
Jeśli tak to polecie mi jakiś dobry kompletny zestaw sekwencji.Albo gazownika z kujawsko pomorskiego ja mieszkam koło Torunia

Ja znalazłem gdzieś w polsce cos takiego.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Jak myślicie opłaci się?
wiencon33
Początkujący

Prawo jazdy: 18 05 2010
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1.2 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Paź 2015, 19:33

Myślę że na benzynie jazda z takim poborem oleju jest niewskazane , polecał bym sprawdzić dokładnie silnik , co go boli i jak jest powód brania oleju w tych autach naprawy nie są szczególnie drogie i na rynku jest bardzo dużo części zamiennych i używanych w dobrym stanie , co do instalacji ideo instalacji jest tania jazda bynajmniej dla mnie więc pytanie ile km pokonujesz ? Co do instalacji polecam najprostszą instalacje Lovato Smart spokojnie poradzi sobie z tym motorem .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Lis 2015, 19:47

1.6 16V bardzo dobrze pracują z lpg. Do tego możesz wsadzić praktycznie każdą instalację i pociągnie. Co do warsztatu to obczaj: http://www.lpg-brc.pl/index3_wojewodztwo.php?name=kujawsko-pomorskie1. Tam masz sprawdzone:)
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...
    Co powinien zrobić świadek wypadku?
    W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...