LPG w Mercedesie C klasie W 204 silnik 1,6 156KM 2009

03 Kwi 2015, 11:41

Witam.
Piszę temat, bo spotkałem się z mnóstwem sprzecznych opinie na temat instalacji LPG w Mercedesie C klasa W204 silnik 1,6 156KM z 2009 roku. Jedni mówią, że w C klasie w ogóle nie ma szans na LPG niezależnie od rocznika, inni, że tylko niektóre lata będą znosić taką instalację. Na allegro widziałem kilka modeli z LPG z 2008, 2009, a nawet 2011 roku.
Jak to jest naprawdę?
Chodzi mi konkretnie o ten samochód:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź, bo od tego, czy da się zamontować LPG zależy, czy kupię to auto.
1234555
Nowicjusz

Auto: brak

05 Kwi 2015, 12:08

No to zacznijmy od tego, że jak ktoś jest uprzedzony do instalacji gazowych to nie będzie się o nich wyrażał pozytywnie. Warto tutaj nadmienić, że nie istnieją samochody w których gaz nie jest możliwy do instalacji. Co także warto mieć na uwadze. Jeśli zainstalujesz 'dobrą" instalację to nie będziesz miał problemów. Ale zaraz się zapytasz która instalacja jest dobra. No to odpowiadam radzę pomyśleć nad włoskim brc, stagiem bądź lovato.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

11 Kwi 2015, 20:45

Jasne że sie da. musisz tylko mieć dobrego montera któ®y tak ci zestroi wszystko, że nie będziesz miał żadnych spadków mocy i innych nieprzyjemnych historii. Patałach może ci nawet wóz popsuć na amen. Obczaj instalacje od AGC oni dostarczają cały zestaw, a nie tylko poszczególne podzespoły, tak, że masz wszystko git dopasowane i brak spadków mocy.
Karelex
Nowicjusz

Auto: Citroen Xara

30 Kwi 2015, 09:28

No i z kolegą mogę się od razu zgodzić. Jak znajdziesz dobrego mechanika to nie będzie żadnego problemu. Wystarczy, że znajdziesz kogoś kto się zna.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia automatyczna Multitronic - opis, awarie
    Skrzynia Multitronic to bezstopniowa, automatyczna przekładnia stosowana w samochodach marki Audi z napędem przednim i silnikiem umieszczonym wzdłużnie. Produkowano je do 2016 roku. Do dziś możemy je spotkać w modelach A4, ...
    VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...