Wczoraj mój Landek dość mnie nastraszył. Podczas jazdy (silnik dawno rozgrzany) pod lekką górkę asfaltową, silnik nagle stracił moc. Odczułem jedno lekkie stuknięcio-szarpnięci jakby na wale (mam leciutki luz-ale pono to standard), wyrzuciłem 4 bieg, bo tym jechałem i silnik zgasł!!! Już myślałem, że to rozrząd(o którym tyle się mówi przy 300TDi), ale zaglądam pod maskę i pasek jest. UFF.. Przekręcam stacyjkę i próba odpalenia. Pali od kopa, jak zawsze z resztą.
No i tyle tej historii, teraz tylko trza się zastanowić czy to pierwszy objaw jakiejś choroby, czy paliwo lewe, czy filtr paliwa, czy....?????????
Może macie jakieś doświadczenia, pomysły na diagnozę...
może jakiś syf do wtrysku się dostał,
może kończą się wtryski,
może kończy się silnik,
może pasek rozrządu chciał przeskoczyć o ząbek ale mu się nie udało,
może jakiś przewód się luzuje i zaczyna robić zwarcie,
takich może jest za dużo....
paliwa miałem prawie na full, ale się przyznam że zatankowałem na jakiejś podrzędnej stacji.......
póki co jeżdżę i nic się nie dzieje..wszystko ok.
mam tu takiego mechanika od wszystkiego, ale on nic mi nie powiedział, trza mieć jakiś chyba sprzęt. A jak pojadę do fachowców od terenówek to na pewno powiedzą że nie mają czasu na pierdoły.....
A propo wtrysków, to co ile km powinno się je wymienić?
droga sprawa w disco 300 nie ma tak, że wytrzymują ileś tam km, jak będziesz miał podejrzenie, że coś z nimi będzie nie halo, to trzeba je wykręcić i sprawdzić - mechanik będzie wiedział jak to zrobić
zanim zaczniesz rozkręcać silnik sprawdź odpowietrzenie baku, podciśnienia w silniku czy wszystkie sprawne i drożne, filtry wyjdzie taniej a pewnie znajdziesz swoją usterkę
ogólnie wtryski jak się kończą to zasnuwasz czarnym dymem całą okolice o tak
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[D] Accord VII 2,0 / Sonata V 2,4 / 407 2,0 / Passat B6 2,0 FSI Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu D - silnik benzynowy o mocy ok. 150KM - modele z ok. 2006r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Accord VII 2,0 - 155KM - Hyundai Sonata V (NF) 2,4 - 162KM - Peugeot ...
Najdroższe Lexusy na rynku wtórnym - jakie to dokładnie modele? Co wyróżnia marki premium? Większość ludzi odpowie zapewne, że wysoka cena zakupu. O ile bazowe modele takich marek są dziś wycenione całkiem przystępnie, nie ulega wątpliwości, że marki z górnej półki ...
pocieszny napisał(a):mysle że koledze chodzi właśnie o filtr paliwa gdzie rzeczywiście zbiera się woda z podłego paliwa
no nie mów, u nas tam paliwo nie jest chrzczone od dołu jest zaworek - po otwarciu spuść wodę i zakręć jak zacznie paliwo lecieć. zaglądać tam trzeba tym częściej im częściej tankujemy na podejrzanych stacjach
filtr paliwa jest ok. Jednaj zajrzałem też do drugiego filtra, który znajduje się przy baku. Gdy odkręciłem śrubkę wyleciała stamtąd ok. setka wody.
Jednak mam jeszcze pytanie czy ten filtr można też odkręcić całkiem i zajrzeć do niego czy nie ma tam jakiegoś syfu??
Witam.
W mojej dyskotece filtr paliwa jest przy silniku , ale jak wlazłem pod auto okazało się , że jest jeszcze odstojnik paliwa w pobliżu prawego tylnego koła na przewodach paliwowych.
Jest to puszka podobna do filtra paliwa , ale nie wykręcaj jej bo urwiesz. Zamocowana jest 1 śrubą na środku czoła.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.