Reduktor Discovery 1

07 Lis 2009, 10:45

Witam.
Oddałem wczoraj dyskotekę do zmiany skrzyni biegów.
Mechanik stwierdził , że są wycieki z reduktora bo wyrobiła się obudowa przy jakiejś osi.
Regeneracja obudowy i montaż reduktora ma mnie kosztować około 6oo złotych.
Wydaje mi się , że mechanik robi mnie w konia . przy okazji ściągania skrzyni biegów wymieni jakieś uszczelki w reduktorze i skasuje mnie jak za grubszą robotę.

Moje pytanie - czy ktoś się spotkał z regenerowaniem obudów reduktora i jaki może być koszt czegoś takiego.

Proszę o szybkie wiadomości bo muszę dać odpowiedź mechanikowi.
jano_j
Nowicjusz

07 Lis 2009, 11:00

używany reduktor to kwota 1300PLN obudowa raczej się nie "wyrabia"
najprawdopodobniej padł uszczelniacz/simering wałka głównego/zdawczego, to się wymienia nie regeneruje :D jeśli cieknie to należy wymienić uszczelniacze, jak będzie reduktor na wierzchu sprawdzić łożyska i łańcuch, czy nie wymagają wymiany popatrzyć na zębatki czy a braku oleju nie stała się im krzywda :wink:
600 zeta za remont reduktroa to mało :D za wymianę uszczelniaczy z częściami to zależy w jakim stanie jest auto i czy trzeba odkówać skrynie z błota żeby śruby znaleść :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...