Reduktor Discovery 1

07 Lis 2009, 10:45

Witam.
Oddałem wczoraj dyskotekę do zmiany skrzyni biegów.
Mechanik stwierdził , że są wycieki z reduktora bo wyrobiła się obudowa przy jakiejś osi.
Regeneracja obudowy i montaż reduktora ma mnie kosztować około 6oo złotych.
Wydaje mi się , że mechanik robi mnie w konia . przy okazji ściągania skrzyni biegów wymieni jakieś uszczelki w reduktorze i skasuje mnie jak za grubszą robotę.

Moje pytanie - czy ktoś się spotkał z regenerowaniem obudów reduktora i jaki może być koszt czegoś takiego.

Proszę o szybkie wiadomości bo muszę dać odpowiedź mechanikowi.
jano_j
Nowicjusz

07 Lis 2009, 11:00

używany reduktor to kwota 1300PLN obudowa raczej się nie "wyrabia"
najprawdopodobniej padł uszczelniacz/simering wałka głównego/zdawczego, to się wymienia nie regeneruje :D jeśli cieknie to należy wymienić uszczelniacze, jak będzie reduktor na wierzchu sprawdzić łożyska i łańcuch, czy nie wymagają wymiany popatrzyć na zębatki czy a braku oleju nie stała się im krzywda :wink:
600 zeta za remont reduktroa to mało :D za wymianę uszczelniaczy z częściami to zależy w jakim stanie jest auto i czy trzeba odkówać skrynie z błota żeby śruby znaleść :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kurs prawa jazdy – najpierw badanie, potem szkolenie
    Zapisanie się na kurs prawa jazdy to pierwszy krok do wolności i niezależności, jaką dają własne cztery kółka. Zanim jednak przystąpimy do teoretycznej czy praktycznej nauki, musimy zdobyć zaświadczenie lekarskie o ...