LR Freelander po wymianie skrzyni jest dziwnie

17 Kwi 2014, 17:15

Witam!
Jakiś czas temu rozsypała mi się skrzynia biegów. Cóż tak bywa. Zdałem się na mechanika, który ogarnął zakup skrzyni oraz reduktora (to co wchodzi w skrzynię) i przy okazji zredukowaliśmy wiskozę. Trochę to kosztowało ale auto jeździ napęd działa. Problem w tym że auto wydaje się totalnie przymulone. Tzn. obroty silnika rosną a prędkość prawie wcale na poszczególnych biegach. Np. na trójce przy 2,5 tys obrotów ma jedynie 40-45 na liczniku. Stał się głośniejszy i ma bardzo krótkie przełożenia. Jakiś czas jeździłem z odłączonym wałem ale było tak samo. W czym tkwi problem czy winę może ponosić skrzynia skoro była od tego samego
liptoms
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nadwozie koncepcyjnej Kia Sportspace
    W przeciwieństwie do klasycznych pojazdów typu kombi, station wagon czy nawet shooting brake – Kia Sportspace wyróżnia się zdecydowanie odmienną i wyszukaną architekturą w stosunku do tradycji. Wydłużoną ...