LT 2.4 problem z pompą wtryskową

25 Lis 2008, 21:31

Witam
mam problem z pompą wtryskową w VW LT 28 2.4 wolnossący diesel
Nie chce mi zapalać bo nie dostaje paliwa a jak już sobie zaciągnie o odrazy chodzi ,nie puszcza przy tym grama dymku. Strasznie mi ona przecieka ale nie wiem gdzie, podejrzewam że przepuszcza z wałka ( tego od strony skrzyni biegów tam gdzie jest pasek )
wszystko od spodu silnika jest mokre od "ropy". Podobno tak już mają te silniki.

Więc postanowiłem że oddam do renowacji pompę wtryskową ale muszę ją sam wyciągnąć
(to raczej nie będzie takie trudne - trzeba poszukać śrub i knyfów:( ) ale gorzej w włożeniem i co gorsza ewentualnym ustawieniem konta zapłonu.

Proszę o wszelkie informacje jak ją wyciągnąć i czy ona mi się "nie przekręci" i jak to wszystko po zaznaczać aby nie narobić sobie bałaganu.
Jeśli ktoś może ma schemat silnika to chętnie przyjmę robota będzie łatwiejsza
Audi B4 1.9 TDI 90KM "1Z"
Audi B3 1.6 LPG 71KM "PP"
Audi_power
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 32
Miejscowość: Grudziądz

26 Sty 2009, 19:32

Roiłem ostatnio to tylko w T4. Też przeciekała i to bardzo.
Wyciągnij normalnie, bez większych ustawień.
A co do tego żeby ustawić wstrysk to już pisałem raz to wszystko jak to zrobić na tym forum więc poszukaj albo pisz do mnie na gg 3377174. Często na niewidoku jestem.
Zgadamy się to ci napiszę po kolei bo szczerze mówiąc nie chce mi się teraz tyle klepać po klawiaturze bo sporo tego :)
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznacza dla kierowcy znak STOP?
    Znak STOP oznacza zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez wcześniejszego zatrzymania się. Zwykle jest umieszczony tam, gdzie wyjazd z danej drogi jest szczególnie niebezpieczny. Według badań tylko 50% kierowców całkowicie ...
    Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...