LUPO BENZYNA 1,4 16V Chodzi jak diesel 2 FILMIKI

13 Sie 2012, 12:31

Witam serdecznie to mój pierwszy post.

Mam pewien problem otóż mój LUPO 1.4 16 V po zakupie chodzi jak diesel co może być tego przyczyną?

Proszę o pomoc pozdrawiam

Niżej zamieszczam link do filmiku

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

azsfsdfs
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

13 Sie 2012, 21:28

witam. na samym początku proponuję zmienić paliwo. bo silnik pracuje jak na benzynie nisko oktanowej:D
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012

14 Sie 2012, 17:53

Trzyma idealnie obroty biegu jałowego? Nic nie napisałeś na jakim oleju jeździsz, syntetyk czy półsyntetyk, wymieniłeś olej po kupnie autka? Te silniki benzynowe VW zarówno 8zaworowe i tak jak twój 16 mają taką charakterystykę pracy że przypominają klekot diesla, szczególnie na zimnym po rozgrzaniu powinno być ciszej.
Grześ101
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 2001

20 Sie 2012, 15:58

Dodam iż są to wadliwe silniki. Często zcierają sie krzywki wałka rozrządu, padają popychacze hydrauliczne. a wszystko przez to iż do glowicy dociera już zbyt mało oleju, zawory wtedy nie otwierają sie jak należy, spalanie jest nieprawidlowe, wtedy silnik, taki jak u ciebie pracuje jak diesel. musisz sprawdzić stan krzywek na walkach oraz popychacze. przy okazji sprawdż ciśnienie oleju
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie dojechać do wiosny?
    Jazda samochodem na jesieni, a szczególnie zimą wymaga większej uwagi, ostrożności oraz zadbania o stan techniczny pojazdu. Oto kilka rad jak jeździć, aby bezpiecznie dotrzeć do celu. Zadbaj o swój samochód ...