CARISMA 1,8 GDI 98r. - pływające obroty silnika

11 Gru 2006, 23:49

posiadam MITSUBISHI CARISME 1,8 GDI 98 rocznik mam problem - obroty silnika sa nierownomierne plywaja i zapala sie do tego zolta lampka silnika. Byłem w serwisie zbadali na komputerze wszystko i było na tym komputerze niby wszystko oki. Jedynie filtr paliwa jest brudny i trzeba przeczyscic wymieniłem na nowy ale nadal jest tak samo Co mam zrobic Prosze o fachowa pomoc !! Może ma ktos książkę do tego samochodu!!
Ostatnio edytowany przez kierownik 12 Gru 2006, 10:38, edytowano w sumie 2 razy
kierownik
Nowicjusz

12 Gru 2006, 00:22

Byłem w serwisie zbadali na komputerze wszystko i było na tym komputerze niby wszystko oki.

to co to za serwis :shock: :lol:
jeżeli zapala się kontrolka od silnika oznacza to zaistniałą usterkę.a na odległość raczej nie da się naprawić na odległość.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

12 Gru 2006, 10:36

kontrolka ta nie pali się cały czas, zapala się w momencie gdy smochód stoi np. na skrzyżowaniu i jest na luzie. Nie wiem co może być. Proszę o poradę.
kierownik
Nowicjusz

13 Gru 2006, 11:23

Dwie najbardziej oczywiste odpowiedzi to
1. układ sterujący zapłonem paliwa
2. układ paliwowy.

Sprawdź stan instalacji zapłonowej bo to łatwiej zrobić samemu

I przed ponowną kontrolą przy pomocy komputera zmień stację diagnostyczną, jako że obie możliwości powinny wyjść podczas diagnostyki.

Jest jeszcze coś, co tajemniczo wpływa na działanie silników niemal w każdym samochodzie, czyli święta MASA. Sprawdź masowanie silnika z nadwoziem... lolo
lolo05
Nowicjusz

Miejscowość: Algieria

20 Sie 2012, 20:00

czyszczenie przepustnicy
diesel8231
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 12 2009
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 gdi 125

20 Sie 2012, 21:16

Po ponad 5 latach chyba już zapomniał nasz kolega o problemie. :mrgreen:
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sekrety Takumi - kim są rzemieślnicy Lexusa?
    Samochody Lexusa wyróżniają się wieloma cechami - odważną stylistyką z atrapą chłodnicy w kształcie klepsydry, napędami hybrydowymi, które są wizytówką marki i nietypowymi rozwiązaniami, jak ruchome zegary. ...