LUPO - Jak wymienić pokrowiec z hamulca ręcznego?

09 Kwi 2008, 21:41

Witam. Może dla niektórych pytanie będzie śmieszne, ale mam problem. Jak wymienić pokrowiec z hamulca ręcznego w LUPO?? Hamulec chyba jest okryty twardą gumową nasadką. Nie wiem czy da się ją ściągnąć, czy też ewentualny pokrowiec muszę naciągnąć na gumę, która znajduje sie na ręcznym??
kamilux
Nowicjusz

• 09 Kwi 2008, 22:11

Zobacz tu masz rysunek z katalogu części do Lupo
    http://www.voila.pl/396/n4d7u/
    andrzej_124
    Stały forumowicz

10 Kwi 2008, 08:02

Szukałem na google i nic. Dzięki.
    kamilux
    Nowicjusz

10 Kwi 2008, 08:07

A wiesz jak ściągnąć tę plastkikową osłonę?? Próbowałem siłą i nic. Podobno vw ma na wszystko jakiś patencik, i da się do ściągnąć??
    kamilux
    Nowicjusz

10 Kwi 2008, 18:10

Zapewne musisz jakoś podważyć to z jednej strony albo spróbuj poodginać trochę ten plastyk. Oczywiście nie tak, żebyś zaraz połamał :) tylko z umiarem. Wątpie, żeby był on gdzieś bądź do czegoś przykręcony
    GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
    Bryann
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
    Auto: Nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Nowa Mazda CX-3
      Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...