Lusterko lewe do Renault Megane II, ILE PINÓW?

03 Sty 2016, 18:53

Witam serdecznie. Potrzebuje kupić lewe lusterko do auta Renault Megane II hatchback z rocznika 2007. Problem w tym, że nie wiem ile pinów ma posiadać takie lusterko aby było elektrycznie ustawiane, elektrycznie składane oraz podgrzewane. Na allegro są różne wersje, 5 pinów, 7 pinów itp. Chcę kupić takie aby wszystko działało tak jak wcześniej. ktoś może pomóc?
Valyria
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sty 2016, 20:16

Lusterka mają takie opcje:
- 5-pinów: elektryczna regulacja i elektryczne podgrzewanie
- 7-pinów (standard): elektrycznie składane, elektryczna regulacja i elektryczne podgrzewanie
- 9-pinów (lusterka prawe): Prawe ma 9 z powodu czujnika temperatury.

Czyli lusterka w Megane II parami wyglądają tak:
1. Lusterka składane manualnie (Lewe: 5-pin, Prawe: 7-pin)
2. Lusterka składane elektrycznie (Lewe: 7-pin, Prawe: 9-pin)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Sty 2016, 21:43

czyli teoretycznie te lusterka powinny pasować?

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

i jeszcze jedno pytanie. na niektórych aukcjach jest napisane, że lusterka pochodzą od auta anglika. czy będzie to w czymś przeszkadzać? czy takie lusterko czymś się różni?
Valyria
Nowicjusz

03 Sty 2016, 21:59

Valyria napisał(a):czyli teoretycznie te lusterka powinny pasować?
Tak

Valyria napisał(a):na niektórych aukcjach jest napisane, że lusterka pochodzą od auta anglika. czy będzie to w czymś przeszkadzać? czy takie lusterko czymś się różni?
Nie wiem dokładnie jak jest w przypadku Renówek, ale wiem że u niektórych producentów kąty ustawień lusterka dla wersji EU i angielskiej są na tyle różne że tych z wersji angielskiej nie ustawisz dobrze w EU. Dodatkowo bardzo często samo szkło lusterka jest inne dla kierowcy. Szukaj raczej wersji EU jak chcesz uniknąć problemów.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Sty 2016, 23:57

ok. bardzo dziękuje za pomoc :) :) :) :P
Valyria
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...