Luźny drążek od skrzyni biegów - brak możliwości zmiany biegu

10 Lip 2021, 13:06

Witam.
Wczoraj wracam po pracy do domu i nagle podczas wbijania czwartego biegu coś się przyblokowało nie mogłem ruszyć drążka od skrzyni ale po chwili się to udało tyle że drążek nie zmienia biegów tak jak by nie było połączenia ze skrzynią. Zrobiłem zdjęcie, czy ktoś może mi powiedzieć co to mam tam zamontować ?

Luźny drążek od skrzyni biegów - brak możliwości zmiany biegu Luźny drążek od skrzyni biegów - brak możliwości zmiany biegu
Pajejek
Początkujący

Zdjęcia: 26
Prawo jazdy: 05 12 1991
Auto: Renault Clio

12 Lip 2021, 11:19

Jaki silnik i jakie to auto?

Patrząc na te zdjęcia wygląda to tak jak byś zgubił łącznik ale nie jestem w 100% pewien co tam powinno być bo nie wiem jaki to samochód i silnik.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Lip 2021, 14:53

golf 4 1,6 benzyna 1998
Pajejek
Początkujący

12 Lip 2021, 15:08

Czyli sprawa jasna, wygląda na to że brakuje ci takiego cięgna np. [link do oferty na Allegro wygasł]

Myślę że to będzie ten element który zaznaczyłem zieloną strzałką na poniższej grafice

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Patrzyłeś czy gdzieś nie spadło pod samochód lub gdzieś na osłonę dolną silnika?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Lip 2021, 17:03

a w tym miejscu co jest tak jak by korek taki plastikowy to co ma być ?
Luźny drążek od skrzyni biegów - brak możliwości zmiany biegu
Pajejek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...